Diyarbakır'da gelin kavgası: 6 Ölü, 7 yaralı

Diyarbakır'da gelin kavgası: 6 Ölü, 7 yaralı

Diyarbakır Silvan'da yaşayan Gülşen Poyraz çocuklarını da alarak babasının evine sığındı. Eşi Fatih Poyraz akrabalarıyla birlikte babanın evini taradı, 6 kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Fatih Poyraz, 3 çocuğuyla birlikte babası Enver Tekin'in evine sığınan eşi Gülşen Poyraz'ı almak için gece mahalleye gitti. Tekin ailesinden olumsuz yanıt alan Fatih Poyraz, ağabeyi ve dayısıyla birlikte, ailenin evine, pompalı ve kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Açılan ateşte Tekin ailesinin yardım istemesi üzerine gelen mahalleliden 6 kişi yaşamını, 9 kişi de yaralandı. Mezopotamya Ajansı, ateş açan Poyraz ailesi fertlerinin korucu olduğunu aktardı. 

Olay, gece yarısı saat 01.30 sıralarında, Silvan'ın Gökçe Tevek Mahallesi'nde meydana geldi. Bir süre önce eşi Fatih Poyraz ile tartışan Gülşen Poyraz, 2'si erkek 3 çocuğunu yanına alıp, babası Enver Tekin'in evine gitti. Fatih Poyraz, eşini telefonla arayıp eve dönmesini istedi. Eşinden olumsuz yanıt alan Fatih Poyraz, ağabeyi M.P. ve dayısı S.E. ile 2 pompalı ve 2 kalaşnikof tüfek alarak gece, hafif ticari araçla Enver Tekin'in evine gitti. Kapıyı çalan Fatih Poyraz, eşini alıp eve götürmek istediğini söyledi. Tekin ailesinden olumsuz yanıt alan Poyraz, ağabeyi ve dayısı ile birlikte yanlarında getirdikleri tüfekle eve ateş açtı. 

YARDIMA GİDENLER ÖLDÜ
Tekin ailesi, yakınları olan Narin ailesini arayıp, yardım isterken silah seslerini duyan mahalleli de eve gitti. Bu sırada yardım için Narin ailesi de eve geldi. Olayda tüfeklerden çıkan saçmaların isabet etmesiyle Narin ailesinden Münevver, Gökhan, Halise, Aziz, Felhat, Mevlüt, Cevat, Dukhan, Ferhat ve Mehmet, mahallelilerden Edip Okraş, Süleyman Eleftoz, Teğmen Yapıcı, Münevver Bağlı ile Ferhat Tekin, yaralandı.

Olayın ardından Fatih Poyraz, ağabeyi ve dayısıyla birlikte hafif ticari araçla kaçarken, ihbar üzerine mahalleye çok sayıda jandarma ve sağlık görevlisi sevk edildi. Sağlık görevlilerince olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ardından Silvan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Aziz (20), Halise (32), Gökhan (19), Münevver Narin (63), Edip Okraş (42) ve Süleyman Eleftoz (28) kurtarılamadı. Ölen 6 kişinin, Tekin ailesi ile akraba olmadıkları, yardım çağrısı üzerine gelip saçmalara hedef oldukları öğrenildi.

DAMAT VE DAYISI ARANIYOR, AĞABEYİ GÖZALTINDA
Olay yerinde ve hastanelerde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ise giriş- çıkışları kapattı. Eve ateş açanlardan Fatih Poyraz'ın ağabeyi M.P., hafif ticari araçta 2 kalaşnikof ve 2 pompalı tüfekle yakalanıp, gözaltına alındı. Fatih Poyraz ve dayısı S.E.'nin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

KAYMAKAMLIK: 6 ÖLÜ, 9 YARALI
Silvan Kaymakamlığı, olayla ilgili açıklama yaptı. 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Silvan ilçemiz Gökçetevek Mahallesi’nde 21.08.2019 günü saat 01.20 sıralarında akraba olan iki aile arasında ailevi bir nedenden dolayı başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüştür. Kavga sonucunda 1 kişi olay yerinde, 5 kişi yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaralı olan 9 kişinin tedavilerine devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR
Olayda yaralanan 9 kişinin hastanedeki tedavileri sürüyor. Diyarbakır ve Silvan'daki hastanelerde tedavileri devam eden yaralılardan 2'sinin de hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler