Doğal rezalet adım adım DOĞAL AFETe gidiyor!

Doğal rezalet adım adım DOĞAL AFET'e gidiyor!

Ilgaz - İndağı arasında duble yolda yaşanan doğal rezalet, bilirkişi raporları ile doğal afet kapsamı içerisine alınacak.

Ilgaz - İndağı arasında toza dumana karışan milyon TL'lerin gerekçesi "doğal afet" raporu başlığı altına alınma çalışmaları son aşamaya geldi.

2009 yılından bu yana 10 km'lik karayolunda yaşanan doğal rezalet (!) önümüzdeki günlerde açıklanacak "doğal afet" raporu ile tozlu raflardaki yerini alacağa benziyor.

Karayollarının yaptığı çalışmayı da değerlenndirdiğimizde 3'üncü müteahhit tarafından yapımı tamamlanan Ilgaz - İndağı arasındaki 10 km'lik duble yol çalışmasında geçtiğimiz günlerde yaşanan ve ulusal medyada geniş yer bulan manzara için Ankara Üniversitesince yapılan çalışma tamamlandı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Üniversitenin akademik üyelerince bölgede yapılan inceleme ve araştırma sonucu tutulan rapor Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne teslim edildi. Raporda yer alan ifadeler, Ilgaz - İndağı arasındaki 10 km'lik karayolunda meydana gelen çökmenin gerekçesinin "doğal afet" olarak adlandırıldığı öğrenildi.

Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan raporun, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yer alan birimlerce ek bilgiler ilave etmek suretiyle, yolda meydana gelen çökmenin "doğal afet" olarak tescilleneceği yönünde.

vedo-kose-yazi-indagi-resim-02.jpg

"DOĞAL REZALET"İN ADI "DOĞAL AFET" OLACAK!
Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü'nün bugüne kadar bölgede yapmış olduğu, daha doğrusu "yapamadığı" çalışmalar nedeniyle T.C'nin bütçesinden çıkan milyonlarca TL'nin suçlusu, yol güzergahında yeraltında bulunan "dere" olacak, işgüzar bürokrat ya da vurdumduymaz yöneticiler ortaya konulacak olan üniversite + müdürlük raporu ile aklanacaklar...

Ilgaz - İndağı arasındaki 10 km'lik karayolunu ihale eden Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 5 üyesi (Kaymakam + iki il genel meclis üyesi + iki muhtar) sorumluluklarından arınmış olacak!

Bu yolun ilk müteahhidi YÜ-KO İnşaat muhasebesine geçen 4.7 milyon tl ile rahat rahat hayatını yaşayacak!

Yaşanan bütün olumsuzlukların altında imzası olan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, 21 Haziran'da emekliye ayrılarak yaşamını güvercin kafesleri ve gül bahçesinde sürdürecek!

Ankara'ya 150 km uzaklıkta cereyan eden bu olaylara başta Çankırı'yı temsil eden 3 milletvekili suskun kalacak!

Yırtılan ise Hacı Bekir'in donu ile Sözcü18'in feryadı sayıları iki elin parmakları kadar insanın hafızasında yer edecek...

BÖLGEDEN SON GELİŞMELER

Öte yandan İndağı'nda İnköy bölgesinde çöken duble yol ile ilgili yapılan son çalışmalar içerisinde, yeni güzergah belirleme de mevcut.

Edinilen bilgilere göre yeni güzergah İnköy'ün mezarlığı üzerinden geçecek. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde İnköy'de jandarmanın mezarlık bölgesinde yaptığı çalışma köylüleri hayli tedirgin etti. Sözcü18 haber merkezine ulaşan bilgilere göre İnköy'de yaşayanlar Karayollarının köy mezarlığının üzerinden yol geçirme çalışmalarından bir hayli rahatsız ve tedirginler. Kendisine telefonla ulaştığımız İnköy Muhtarı Yusuf Yıldırım "Köyümüzde ve de özellikle köyümüze ait mezarlık üzerinden son günlerde bazı çalışmalar yapılmakta. Yolun mezarlığımız üzerinden geçeceği ifadeleri bizlere söylenmekte. Köyde yaşayanlar ile başka şehirlerde yaşayan insanlarımız bugünlerde hayli tedirgin durumda." diyerek son gelişmeleri aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler