Dolar kurunda son durum: 13 lirayı geçti

Dolar kurunda son durum: 13 lirayı geçti

Dolar kuru, bugün 12,0945 seviyesini görerek yeni zirve seviyesini çıkmıştı. Dolar bu zirvenin ardından önce 12,3533 liraya şimdi ise 13,02 kadar yükseldi.

Türk Lirası her saniye erimeye devam ediyor. Dünyanın pek çok ülkesi faiz artışı ya da desteklerini çekme eğilimine girerken, Türkiye'de faiz indirimine gidilmesi ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından dolar/TL sert dalgalanmalarla birlikte 13,45'i gördü.

Euro/TL’de ise bir eşik daha aşıldı. Euro/TL kuru öğle saatlerinde 15,16'nın üzerine çıktı.

BAZI BANKALARA ERİŞİM SORUNU YAŞANIYOR

Döviz kurundaki hareketliliğin inanılmaz boyutlara ulaşmasının ardından; bankaların mobil uygulamaları üzerinden döviz alım-satım işlemlerinin yapılamamaya başladığı ve birçok bankaya erişim sağlanamadığı belirtildi.

Yurttaşlar erişim sorununu sosyal medyadan dile getirmeye devam ederken; bankaların işlemleri kısa süreli olarak durdurduğu düşünülüyor.

Yapı Kredi internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasını kullanan birçok müşteri, bugün öğle saatlerinde sonra mobil uygulamada bazı sorunlar yaşadığını bildirdi.

Yapı Kredi Bankası, müşterilere uygulama üzerinden yaptığı bilgilendirmede mobil uygulamada sistemde yaşanan bir sorundan kaynaklı erişim sağlanamadığı aktarırken bunun geçici bir sorun olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler