Dolar ve Euro'da yeni rekor! İşte 8 Haziran döviz fiyatlarında son durum...

Dolar ve Euro'da yeni rekor! İşte 8 Haziran döviz fiyatlarında son durum...

Piyasalar seçimlerin sonuçlanmasıyla hareketlenirken, döviz kurunda 7 Haziran'da rekor geldi. Dolar 23,31 seviyesine yükselirken, Euro 25,59'dan işlem görüyor.

DOLAR, yeni bir rekor kırarak 23,30 seviyesinden güne başladı. 25 TL sınırını aşan Euro ise 25,59 seviyesine gelerek rekor tazeledi. Buna göre TL, Euro karşısında yüzde 2 değer kaybetmiş oldu.

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden önce dolar 19.96 seviyesindeydi. Dolar dün yüzde 7'den fazla yükseliş göstermişti. Bugünkü yükselişle beraber seçim sonrasında dolar/TL'de yüzde 17.2'lik yükseliş yaşanmış oldu.

Analistler özellikle seçim sürecinde serbest piyasa ile bankalararası piyasa arasında kur seviyelerinin farklılaştığını, seçim sonrasında bu makasın kapanmaya başladığını belirtti.

Uluslarası piyasalarda ise FED ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek haftaki faiz kararları bekleniyor.

ECB'nin ise 25 baz puanlık bir faiz arıtımına gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

BU SABAH YENİ ZİRVE GÖRÜLDÜ

Dolar/TL’de yeni zirve bu sabah görülen 23,39 oldu. Euro/TL’de ise 25,50 seviyesi görüldü.

Bu verilere göre TL dolar karşısında dünkü kapanışa göre yüzde 0,8, seçimlerin ilk turu öncesine göre yüzde 16,3 değer kaybederken, yılbaşından bugüne neredeyse yüzde 20 kayıp yaşadı. TL’nin son beş yıllık kaybı ise yüzde 80’nin üzerinde.

Bankacılar, kamunun yön belirleyici olduğu ve rezervler ile seçim öncesi olması gerekenden daha değerli tutulan TL’nin normalleşme sinyalleri gösterdiğini belirtirken hala yapılması gereken çok fazla düzenleme değişiklik olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dün dövizde yaşanan bugün beklenmemeli. Piyasalarda daha önceki bu denli yüksek değer kayıplarında yaşanan panik havası da yok. Aksine normalleşme bakış açışı var, bu önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler