Dünya Kupası'nda ikinci finalist Fransa

Dünya Kupası'nda ikinci finalist Fransa

Dünya Kupası 2022'nin ikinci finalisti her iki devrede bulduğu gollerde Fas'ı 2-0 yenen Fransa oldu.

Ve 2022 Dünya Kupası’nda finalin adı belli oldu: Arjantin-Fransa... Yarı finalde Fas’ı 2-0 mağlup eden Fransa dev finalde Arjantin’in rakibi oldu.

Tarihinde ilk kez yarı final gören Afrika temsilcisi Fas, son şampiyon Fransa karşısında sürprizi gerçekleştiremedi. Üst üste ikinci finali için sahaya çıkan Fransa yıldızlarıyla galip gelmeyi başardı ve bileti kaptı.

Al Bayt Stadı’nda oynanan mücadelede savunmasıyla ünlü Fas henüz 5. dakikada yediği golle geriye düştü.

Karşılaşmanın 5'inci dakikası oynanırken sağ kanatta Antoine Griezmann ile gelişen hücumda, Antoine Griezmann penaltı noktasına yerden bir pas gönderdi. Kylian Mbappe vuruşunu yaptı ancak top savunmadan döndü. Yaşanan karambol sonrasında top sol çaprazda Theo Hernandez'de kaldı. Hernandez gelen topa vuruşunu yaptı ve Fransa'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fransa'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 79'uncu dakikasında Fas ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Kylian Mbappe çalımlarla rakiplerini geçti ve şutunu attı. Savunmaya çarpan top arka direkte oyuna yeni giren ve topla ilk kez buluşan Randal Kolo-Muani'nin önünde kaldı. Muani kolay bir vuruşla topu Fas filelerine gönderdi ve farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fransa, Fas'ı 2-0 yenerek Arjantin'le final maçını oynamaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler