Dünya Kupası'nda Japonya, Almanya'yı 2-1 yendi

Dünya Kupası'nda Japonya, Almanya'yı 2-1 yendi

2022 Dünya Kupası'nda bir sürpriz sonuç daha yaşandı. Suudi Arabistan'ın Arjantin'i devirmesinin ardından Japonya, yenik duruma düştüğü maçta Almanya'yı 2-1 mağlup etti.

2022 Dünya Kupası E Grubu’nda Almanya ile Japonya karşı karşıya geldi. Khalifa International Stadı’ndaki müthiş maçta geriye düşen Japonlar ikinci yarıda bulduğu gollerle Almanya’yı 2-1 mağlup etti.

Kupanın favorilerinden Almanya ilk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıda tamamen kaybetti. İlkay Gündoğan’ın 33’te attığı penaltı golüyle devreye 1-0 önde giren Almanlar ikinci yarı adeta bir yıkım yaşadı.

Maçı bırakmayan Japonya 75’te Ritsu Doan ile maça dengeyi getirdi. Golün şokunu atlatamayan Almanlar 8 dakika sonra bir kez daha vuruldu.

Savunma arkasına atılan uzun topla ceza sahasına giren Takuma Asano Neuer’i bir kez daha mağlup etmeyi başardı ve Japonya’yı 2-1 öne geçirdi.

Müthiş bir geri dönüşe imza atan Japonlar, İspanya ve Kosta Rika’nın da yer aldığı grupta 3 puanı cebine koydu. Favori Almanya ise Arjantin’in ardından kupada ikinci sürprizi yaşayan taraf oldu.

E grubundaki sonraki maçta Japonya Kosta Rika ile, Almanya ise İspanya ile karşı karşıya gelecek. Maçlar 27 Kasım’da oynanacak.

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları:

F GRUBU / Fas 0-0 Hırvatistan
D GRUBU / İspanya 7-0 Kosta Rika
F GRUBU / Belçika 0-0 Kanada

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

31. dakikada Almanya penaltı kazandı. Shuichi Gonda’nın, David Raum’a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Ivan Arcides Cisneros penaltı noktasını gösterdi.

33’te Almanya, İlkay Gündoğan’ın golü ile maçta öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen İlkay Gündoğan, yaptığı vuruşla kaleci Shuichi Gonda ve topu ayrı köşelere göndererek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Japonya, 75. dakikada Ritsu Doan’ın golü ile maçta eşitliği yakaladı. Kaoru Mitoma’nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Takumi Minamino’nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta Manuel Neuer topu uzaklaştırmayı başardı. Dönen topu önünde bulan Ritsu Doan’ın altıpas önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Manuel Neuer’in yanından ağlara gönderdi.

83’te Almanya’yı yıkan gol geldi. Japonya yarı sahasında sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Ko Itakura’nın uzun pasıyla topla buluşan Takuma Asano, ilerleyerek ceza alanında sağ çaprazda dar açıdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Manuel Neuer’in yanından ağlarla buluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler