Dünya Kupası'nda şok! 'Panzerler'den erken veda

Dünya Kupası'nda şok! 'Panzerler'den erken veda

2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu son maçında Güney Kore ile Almanya, tarihlerinde 4. kez karşılaştı. 

Dünya Kupası'na Meksika mağlubiyeti ile başyalan Almanya, İsveç'i Toni Kroos'un son dakikada attığı muhteşem golle 2-1 mağlup ederek turnuvaya tutunmuştu. Kazan Arena'daki mücadelede ilk iki maçını kaybeden Güney Kore'ye uzatma dakikalarında yediği gollerle 2-0 mağlup olan Panzerler, 3 puanda kaldı ve İsveç'in Meksika'yı 3-0 mağlup etmesiyle F Grubu'nu 3 puanla 4. sırada tamamlayarak dev turnuvaya veda etti. 

1938'den bu yana gruplardan çıkmayı başaran Almanya, 80 yıl sonra ilk kez bir Dünya Kupası'nda gruplardan çıkamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Güney Kore'ye karşı baskılı bir oyun kuramayan Almanya, aradığı golü maçın ilk 45 dakikasında bulamadı. Almanya teknik direktörü Joachim Löw, ikinci yarıya risk alarak başladı ve Thomas Müller ve Mario Gomez'i oyuna alarak forvet hatlarını güçlendirdi. Maçın ikinci yarısında Güney Kore kalesine gol için yüklenen Almanya, zaman zaman savunmasında açıklar verdi. Bu açığı 90+2'de Kim Young-Gwon değerlendirdi ve attığı golle Almanya'nın umutlarını tüketti. Maçın hakemi Mark Geiger, Güney Kore'nin ilk golünü ofsayt gerekçesiyle önce vermedi, daha 'VAR' sistemiyle golü verdi. 90+6'da Heung-Min Son, Güney Kore'yi 2-0 öne geçirdi. Maçın hakemi bu golde de 'VAR' sistemine başvurdu. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Güney Kore'nin üstünlüğü ile tamamlandı.

2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda İsveç 6 puan ve averajla grubu lider tamamlarken, Meksika ise averajla ikinci sırada yer alarak son 16 takım arasında adını yazdırdı. Güney Kore turnuvayı 3 puanla üçüncü sırada tamamlarken, son şampiyon Almanya ise grubu 4. sırada tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler