Dünya polisi ile dalga geçen Türk!

Dünya polisi ile dalga geçen Türk!

Avustralya’da 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yürütmekle suçlanan ve 4 yıldır kırmızı bültenle aranan Türk Baron Hakan Ayık’ın Hindistan’da uyuşturucu laboratuvarı kurduğu iddia edildi.

Avustralya’daki uyuşturucu trafiğini yürütmekle suçlanan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Türk Baron Hakan Ayık, dünya polisi ile dalga geçiyor. Avustralya’daki uyuşturucu trafiğini yürütmekle suçlandığı için hakkında kırmızı bülten çıkarılan ancak aylardır kendisine ulaşılamayan Türk Baron Hakan Ayık’ın şimdi de Hindistan’da uyuşturucu laboratuarı kurduğu iddia edildi. 

POLİSLE DALGA GEÇTİ 
Hoffman Operasyonu’ adlı verilen organize suç soruşturması kapsamında, 5 yıldan beri Interpol tarafından aranan uyuşturucu baronu Ayık, Avustralya’dayken polis tarafından evine baskın yapıldı. Bu sırada Sydney Havaalanı’nda olan ve cep telefonundan evine kurduğu hırsızlık alarmı görüntülerini izleyen Ayık, polisin arama yapmaya hazırlandığını görüp, kendisi için çalışan motosiklet çetelerini evine göndererek arama yapılmasını engelleyip ortadan kayboldu.

Ayık aranırken Hongkong’da ortaya çıkan ve internetteki Facebook sayfasından polise ‘’Sıkıysa yakala’’ mesajı gönderen Hakan Ayık, Hongkong polis harekete geçmeden Kıbrıs’a kaçtı. Bu kez internetten ‘Larnaka’dayım’ mesajı gönderen Ayık, Rum polisini de atlatıp, KKTC’ye geçti. Ancak KKTC’de yakalandı. Kefaletle serbest bırakılınca Girne’de de izini kaybettirdi. 

Ancak 4 yıldır haber alınamayan Hakan Ayık bu kez Hindistan’da ortaya çıktı. Interpol tarafından Hindistan’da olduğu tespit edilen Ayık’ın burada uyuşturucu laboratuarı kurarak birçok ülkeye uyuşturucu sevkiyatı yaptığı öne sürüldü. Hindistan’da Ayık’ın başında olduğu iddia edilen laboratuara Hindistan polisi baskın düzenledi. Uyuşturucu yapımında kullanılan araç gerece ve uyuşturucu maddelere el konuldu. Ancak Ayık’ın izine burada da ulaşılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler