Dünyanın en şanslı eşeği!

Dünyanın en şanslı eşeği!

Irak'ta ölmek üzereyken Amerikan askerleri tarafından bulunan Smoke adlı eşek, 21 gün Türkiye'de misafir olduktan sonra ABD'ye gönderildi!

Irak'ta ölmek üzereyken Amerikan askerleri tarafından bulunup sağlığına kavuşturulan Smoke (Duman) adlı eşek, 21 gün Türkiye'de kaldıktan sonra özel kargo uçağıyla ABD'ye gönderildi.

Smoke'un, ABD'nin Nebraska eyaletinde çocukların rehabilitasyonunda kullanılacağı belirtildi.

Irak'ta görevli Amerikan askerleri tarafından renginin sigara dumanına benzemesi nedeniyle Smoke adı verilen eşek, Türkiye'de veteriner gözetiminde 21 gün kaldıktan sonra dün ABD'deki yeni evine gönderildi. 3 yaşındaki Smoke, yaklaşık 20 gündür yed-i emin'e ait bir çiftlikte bakılmasının ardından dün kamyonetle Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'ne getirildi. Çalışanlar, Gümrük binası önündeki yeşil alanda otlayan eşeğe büyük ilgi gösterdi. Smoke, daha sonra atların uçakla taşınmasında kullanılan kafese konularak uçağa yüklendi. Smoke'a uçakta, ABD'li refakatçi Terri Crisp ile Iraklı seyis eşlik etti.

Irak sınırından giriş yaptıktan sonra bazı izinlerin alınması ve evraklarının tamamlanması amacıyla 19 Nisan'dan beri Türkiye'de kalan eşek, özel kargo uçağı ile İstanbul'dan Frankfurt aktarmalı New York'a uçtu. Smoke, buradan da Nebraska eyaletinde özel bir çiftliğe konulacak. Smoke'un, aileleri yurtdışında görev yapan veya hayatını kaybetmiş çocukların rehabilitasyonunda kullanılacağı belirtildi.

Yaralanmış Savaşçıların Ailelerini Destekleme Derneği adında bir vakıf tarafından rehabilitasyon tedavi hayvanı olarak eğitilecek olan Smoke, Albay John Folsom ve birliği tarafından 2008'de Irak'ta bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler