'Durdurma kararı' olan Bursa Metrosu'nda inşaata devam

'Durdurma kararı' olan Bursa Metrosu'nda inşaata devam

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattı çalışmaları için bir süre önce adli yargı tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen inşaatın devam etmesine, çalışma alanına giderek tepki gösterdi.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattı çalışmaları için ihalede usulsüzlük olduğu gerekçesiyle daha önce yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Yargı kararına rağmen metro hattının çalışmaları devam ediyor. 

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, çalışmaların sürdüğü bölgeye giderek yeni bir açıklama yaptı.

'YAPILAN HİZMETE KARŞI DEĞİLİZ'

İl Başkanı Karaca şöyle konuştu:

“Bir süre önce yürütmeyi durdurma kararı verilen Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattını alan firma çalışmaları durdurmuştu. Fakat idari yargının durdurma kararına rağmen bakıyoruz ki çalışmalar devam ediyor. Yapılan hizmete hiç kimse karşı değil. Burasını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2018 yılında Bursa kamuoyu gündemine getirdiğinde yapım bedelini 600 milyon lira olarak Bursa kamuoyuna ilan etmişti. Aradan bir yıl kadar sonra yapılan ihalede ise yaklaşık 3 katına ihale edildi."

'BU KEZ DAHA FAZLA BİR HAK EDİŞLE Mİ VERİLECEK?'

"Orada bu fahiş fiyat artışına başta CHP olmak üzere toplumun birçok kesiminden tepki geldi. Bu tepkilerden sonra Danıştay'ın iptal ettiği ihale ikinci kez yapıldı ve yine aynı firmaya verildi, bu kez 342 milyon lira daha fazla bir ücretle 1 milyar 950 milyon liraya aynı firmaya tekrar ihale edildi. Fakat rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiş olmasına rağmen ihaleyi alan firma çalışmaya devam ediyor. Şimdi kaygımız şu. Acaba aynı firmaya bu kez daha fazla bir ücretle mi, daha fazla bir hak edişle mi burası ihale verilecek?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler