Edirne'de grevdeki madencilerin eyleminde silah sesleri

Edirne'de grevdeki madencilerin eyleminde silah sesleri

Edirne'de verilmeyen hakları için direniş başlatan maden işçilerinin eyleminin 26'ncı gününde silah sesleri duyuldu.

EDİRNE'de Kiremitçiler Grubu'na ait Özşen Madencilik'te çalışan maden işçilerinin Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğündeki direnişi 26'ncı gününde devam etti.

Kendilerini maden ocağına kapatarak açlık grevine başlayan işçilerin üzerine ateş edildiği iddia edildi.

"ÜÇ EL ATEŞ EDİLDİ"

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, işletme içerisinde direnen işçiler ve ailelerinin üzerine 3 el ateş edildiği duyuruldu.

Sendika, açıklamada herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Patron Bekir Kiremitçi'nin adamları tarafından işletme içerisinden direnen işçiler ve aileleri üzerine silahla üç el ateş edildi. Yaralımız yok. İşçiler ve ailelerle madeni işgal ettik. Buradan dönüş yok ölümse ölüm!"

SENDİKA'DAN ARDI ARDINA İKİ AÇIKLAMA DAHA

Öte yandan haber yayına hazırlanırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası ardı ardına iki açıklama daha yaptı. Sendikanın açıklamaları şöyle:

"Hodri meydan Kiremitçi! Üç el silah sıkılmasının üzerine kimliği belirsiz ve maden çalışanı olmayan Bekir Kiremitçi'nin adamları tekrar üyelerimize saldırdı, saldırıyı püskürttük. Sizden korkan sizin gibi olsun. Bir milim geri adım atmıyoruz, hodri meydan!"

"BAŞARAN AKSU, PATRON BEKİR KİREMİTÇİ'NİN ŞİKAYETİ ÜZERİNE İFADEYE ÇAĞIRILDI

Ve son açıklama:

"Üreten biziz, yöneten de biz olacağız!

Başaran Aksu, patron Bekir Kiremitçi'nin şikayeti üzerine ifadeye çağırıldı. Gerekçe olarak "Üreten madenciler olarak bu madeni biz yönetiriz." sözleri gösterildi. O halde tekrar söylüyoruz. Aylardır maaş ödemeyen, çeteleriyle madencilere silah sıkan patron yerine BİZ YÖNETİRİZ."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.