Edirne'de yürüyüş başlamadan HDP'li 9 kişi gözaltına alındı

Edirne'de yürüyüş başlamadan HDP'li 9 kişi gözaltına alındı

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı ‘Demokrasi Yürüyüşü'nün Silivri'de başlaması planlanan koluna polis müdahale etti. Müdahale sonucu 9 kişi gözaltına alındı.

TBMM’nin 4 Haziran oturumunda HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in vekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP’liler Edirne ve Hakkâri’den yürüyüş başlattı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Edirne’den başlatacağı yürüyüş öncesi, HDP’li Milletvekilleri ve partili yöneticiler Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya geldi. Polis ekipleri AVM önünde saatler öncesinden yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanda bekleyen HDP’lilere polis ekipleri müdahale ederek, valilik tarafından eylemlerin engellendiğini gerekçe göstererek açıklama yapmalarını engelledi. Polis ekipleri alandaki 9 HDP’liyi gözaltına aldı.

Müdahalenin ardından Milletvekilleri ve polisler arasında uzun süren tartışmalar sonucu, HDP’li yöneticiler alanda beklemeye devam etti. Öte yandan AVM’ye girişler de kapatıldı.

EDİRNE VE HAKKARİ'DE İL BİNALARI ABLUKA ALTINDA

hdp-van-il-binasi-abluka-resim-0121.jpg

HDP’nin tutuklu milletvekilleri için Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yapacağı yürüyüşün bugün başlaması planlanıyordu. Ancak Edirne’de HDP İl Başkanlığı polis ablukasına alınırken, Hakkari’de de yürüyüşe izin verilmiyor.

Gazeteci Ruşen Takva’nın aktarımına göre; HDP'nin bugün başlatacağı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" Hakkari kolu, Valilik yasağı gerekçe gösterilerek engelleniyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki milletvekili heyeti polis ablukası altında.

EDİRNE İL BİNASI ABLUKA ALTINDA
HDP'nin Edirne İl Örgütü binası ablukaya alındı. Parti binasının önü ve çevresinde çok sayıda polis konumlandırıldı.

Yürüyüşü engelleme çabaları kapsamında günler öncesinden Edirne ve Hakkari’nin yanı sıra Tekirdağ, Van ve Kocaeli valilikleri kentin girişlere sınırlama getirip, yine bu kentlerin genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirmişti.

Bu yasak kararları ile yürüyüşlerin engellenmek istenmesine rağmen Edirne kolu yürüyüşü için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelip, Edirne’ye doğru yola çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler