Ege’de göçmen botu battı, kayıplar var

Ege’de göçmen botu battı, kayıplar var

Ege Denizi'nde 20'ye yakın göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos) yarım mil mesafe kala battı. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 14 kişiyi kurtarırken, suda kaybolan göçmenler için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İstanköy Adası’nda yayın yapan ‘www.vimatisko.gr’ adlı sitenin haberine göre; bu sabah Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarından umut yolculuğuna çıkan ve İstanköy Adası’na geçmeye çalışan Pakistan ile Afganistan uyruklu 20 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, adaya yarım mil mesafede battı. Balıkçıların sudaki göçmenleri fark ederek Yunan sahil güvenlik ekiplerine haber vermesi üzerine böglede çalışma başlatıldı. Olay yerine hareket eden Yunan sahil güvenlik ekipleri Pakistan ve Afganistanlı 14 göçmeni kurtararak, İstanköy’e götürdü. Botta 20 kişinin bulunduğunun öğrenilmesi üzerine ise denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Göçmenlerin çoğunda can yeleği olduğu, bu sayede yüzerek yakın olan karaya çıkmış olabileceği de belirtildi. Arama kurtarma çalışmaları, Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’nden de görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler