'Egemen Bağış tutuklanabilir'

'Egemen Bağış tutuklanabilir'

CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, adı Reza Zarrab'la bağlantılı olarak 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında geçen AKP'li eski Bakan Egemen Bağış'ın, ABD'ye gelmesi halinde 'tutuklanabileceğini' söyledi.

Yurter Özcan, Egemen Bağış ile ilgili iddiasını kısa adı FCPA olan “Foreign Corrupt Practices Act” (Yabancı ülkelerdeki yolsuzluklara ilişkin yasa) yasasına dayandırdı.

“ABD’YE GELİRSE TUTUKLANABİLİR”
SÖZCÜ gazetesinde yer alan habere göre; Reza Zarrab davasının ardından konuşan Özcan, FCPA’nın ABD vatandaşlarının yabancı bir ülkede bile olsa, rüşvet alıp vermesini “federal suç” kapsamına aldığına dikkat çekerek, “Egemen Bağış da ABD vatandaşı olması nedeniyle bu yasanın kapsamına giriyor. Eğer Reza Zarrab’ı yargılayan savcı Egemen Bağış’ı da davayla bağlantılarsa, Bağış bir daha ABD yüzü göremez. Ya da ABD’ye geldiği anda tutuklanır” dedi.

Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman’ın, davanın düşmesi için yapacağı başvuruyu da değerlendiren CHP temsilcisi, “davanın can alıcı yönü, terörün finansmanına bağlanması” dedi. Özcan, bu tezini de şu sözlerle açıkladı; “Reza Zarrab İran devletinin, hem lojistik olarak gemilerle ve uçaklarla, hem de para transferleriyle dünyanın farklı yerlerinde yaptığı ve ABD tarfından terör faaliyeti kabul edilen operasyonlara yardımcı olmakla suçlanıyor. Bu açıdan ben dava hakkında yorum yaparken en başından beri kefaletin kabul görmeyeceğini söylemiştim. Nitekim Reza Zarrab çıkamadı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler