Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki oy farkını açıkladı

Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki oy farkını açıkladı

Ekrem İmamoğlu, Fox TV'de Çalar Saat programında soruları yanıtlıyor. İstanbul'daki son durumu açıklayan İmamoğlu, 17 ilçede geçersiz oyların sayıldığını ve farkın kendisi lehine 18 bin 742 olduğunu söyledi.

YSK'nın kesin olmayan verilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde götüren Ekrem İmamoğlu, Fox TV canlı yayınında İsmali Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bazen vatan için gözünün kırmadan bir şeyler yapmam gerekir. Bir kere şaşkın değilim. 48 yaşındayım. İç dünyam bana çok genç olduğumu söylüyor. Enerjik hissediyorum. Atatürk Samsun’a çıkmaya karar verdiğinde 38 yaşındaydı. Ben Atatürk’ün o kararı aldığındaki yaşından 10 yaş büyüğüm.Bugün en çok ihtiyacınız olan şey insan. Tek başına bir şeyler yapmak hayır. İhtiyaç duyduğunuz kim toplumdaki herkes aslında. Doğru insanlar kendi konularında uzman insanlar.

‘ARADAKİ FARK 1389’
Belediye başkanı olduğum gün ben Alpaslan Türkeş’in anarım. Demirel’i de Erbakan’ı hep anarım. Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim.Her şey bir deneyimdir. Yarınlarda yanlış yapmamak adına bir deneyim. sürece katkı veren avukatlarımıza, çalışanlarımıza, kadınlara, gençlere teşekkür ediyorum. Keşke bu süreç uzamasaydı. 17 ilçe sonuçlandı. 18 bin 742 aradaki fark. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 785 oy benim adıma geçerli hale getirildi. Aradaki fark 1389. Bütün geçersiz oyların sayımının sonu yok. Ankara’da 2014’te sayılmadı. Mansur Yavaş itiraz süreci devam ederken Sayın Gökçek’e mazbata verildi

AKP kanadının seçimi sıkıntıya soktuğunu savunan İmamoğlu, AKP’li yetkililere ‘Bütün süreci siz hazırladınız, bütün önlemleri siz aldınız. ‘En güvenli sistem bizde’ dediniz, 1 milyon insanın görevli olduğunu siz söylediniz’ diye seslendi.

‘BÜTÜN OYLAR YENİDEN SAYILSA NE ÇIKAR?’
Nereye gidiyoruz o zaman. O zaman Türkiye’deki bütün sandıkları sayalım. İmamoğlu kaybedene kadar sayalım. Trajikomik bir durum.İmamoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün “İstanbul’da seçimler yenilenmeli” ifadesini de değerlendirdi.

“Seçimi kazandığıma inanmasam, elimizdeki veriler bunu göstermese, Allah şahit çıkar ‘Kaybettik’ derim” açıklamasında bulunan İmamoğlu, “Her seçimde tekrar tekrar mı sayalım? Seçimden kurtulamıyoruz. Kazanana kadar seçim mi o zaman?” diye sordu.

İstanbul'da son durum:

imamoglu-istanbul-son-durum-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler