Ekrem İmamoğlu'na hapis ve 'siyasi yasak' cezası!

Ekrem İmamoğlu'na hapis ve 'siyasi yasak' cezası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK’ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü. Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası ve 'siyasi yasak' cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK'nın "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına hükmetti.

SARAÇHANE "HÜKÜMET İSTİFA" DİYE İNLEDİ

İBB Başkanı İmamoğlu’na siyasi yasak kararı Saraçhane’de toplanan vatandaşlara anons edildi. Karar vatandaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi. "Hak, hukuk, adalet", "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

İMAMOĞLU: MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hapis cezası alan ve siyasi yasak getirilen İBB Başkanı'na destek için odasında ağırlayan İmamoğlu "Halkın verdiği yetkisi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.

aksener-buyuksehir-imamoglu-resim-066.jpg

SİYASİ YASAK NEDİR?

Yaşanan son dakika gelişmesi sonrası sıkça aranan 'siyasi yasak' kavramı ne anlama geliyor?

Mevzuatta yer alan "Siyasi partiler bu kişileri hiçbir suretle aday gösteremezler" düzenlemesi uyarınca, siyaset yasağı konulan kişiler hiçbir partiye üye olamıyor. Siyaset yasağı konulan kişiler, bağımsız olarak hem genel hem de yerel seçimlere girebiliyor.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler