Ekrem İmamoğlu'ndan Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyareti

Ekrem İmamoğlu'ndan Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyareti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Bursa'daki aile evine taziye ziyaretinde bulundu.

ANADOLU turu kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlere Bursa’da devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Aralık 2022’de Ankara’da suikasta uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti.

Ateş’in Osmangazi’deki aile evine giden İmamoğlu, baba Musa Ateş ve aile fertlerine taziyede bulundu. İmamoğlu'na eski Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan da eşlik etti.

"BU SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Taziye ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Nasıl geçti ziyaretiniz? Nasıllar? Neler konuşuldu içeride?" sorusuna, "Dertleştik, acıyı paylaştık. Adalet tecelli etmeden tabii ki burada insanların yüreğine su serpilmez. Memleketimizin her hanesine, Sinan Hocamızın da onun anneciğinin, babacığının, eşinin de her hanesine adalet diliyorum. Allah, memleketimizi adaletsizlikten korusun" şeklinde yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki grup toplantısının ardından, Ateş cinayetine ilişkin bir soru yönelten muhabire verdiği "İşine bak" yanıtı da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ben, bu konuda Genel Başkanımızın ve özellikle diğer liderlerin söylediklerine bakın diyorum. Ne diyorlar? ‘Mutlaka adalet için mücadele edeceğiz’ diyorlar. Ben de kendilerine söyledim. Hem onu temsil ediyorum hem de şahsım adına da ben dahil, bütün herkes, adaletin tecelli etmesi için bu sürecin, Sinan Hocamızın bu sürecinin takipçisi olacağız. Bu ülkede faili meçhulden nice ailelerin canı yandı. Hala faili meçhul dolaplarında duruyor. Bu ve bu tür süreçleri memleketimize yaşatmayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler