Ekvador depreminde ölü sayısı 246'ya ulaştı

Ekvador depreminde ölü sayısı 246'ya ulaştı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde kayıplar artıyor. Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa ölü sayısını 246, yaralı sayısını ise 2 bin 527 olarak açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada, merkez üssü başkent Quito'nun 170 kilometre kuzeybatısında olan depremin 19 metre derinlikte kaydedildiği ve yaklaşık 40 saniye sürdüğü belirtildi.

Depremin ardından ülkesine dönmek için İtalya ziyaretini yarıda kesen Devlet Başkanı Rafael Correa, Twitter'daki hesabında 246 kişinin yaşamını yitirdiğini, enkaz altında kalanları bulmak için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini yazdı.

Correa, Roma'dan ayrılmadan önce telefonla bağlandığı canlı yayında ülke genelinde acil durum ilan edildiğini vurgulayarak halka güçlü olmaları çağrısında bulundu. Correa, "Yıkılan her şeyi yeniden yapabiliriz, ancak ölenleri geri getiremeyiz. Depremde yaşamını yitirenler için çok üzgünüm" dedi.

Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Glas da ülkenin 1979'dan bu yana en büyük deprem felaketini yaşadığına dikkati çekerek depremden en fazla etkilenen kentlerin Manta, Portoviejo ve Guayaquil olduğunu belirtti.

Glas, enkaz altında çok sayıda kişi bulunduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini vurguladı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermeleri için 10 binden fazla askerin görevlendirildiğine işaret eden Glas, depremin merkez üssü yakınlarındaki kentlere de 4 bin 600 polis gönderildiğini kaydetti.

HALK GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ
Yerel saatle 18.58'de meydana gelen depremin ardından 135'ten fazla artçı şokun kaydedildiği ülkede halk, geceyi sokakta geçirdi. Pedernales ve Portoviejo'da sahra hastaneleri kuruldu. Depremzedelere yiyecek ve uyku tulumu dağıtımına başlandı.

Guayaquil kentinde bir alışveriş merkezinin çatısı çökerken Manta'daki havaalanının kontrol kulesi yıkıldı. Komşu ülkeler Peru ve Kolombiya'da da hissedilen depremde çok sayıda ev oturulamaz hale geldi.

Depremin merkez üssü yakınlarında bulunan büyük bir petrol rafinerisinde üretime önlem amaçlı ara verildiği belirtildi. Sosyal medyada deprem anında ve sonrasında çekilen görüntüler paylaşıldı.

Ekvador, Güney Amerika'nın kuzeybatısında, Pasifik Okyanusu kıyısında ve Kolombiya ile Peru arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler