Elazığlı çiftçinin hukuk mücadelesi

Elazığlı çiftçinin hukuk mücadelesi

Elazığlı çiftçi dünya devini dize getirdi.

Yahya Aydoğdu (32), 15 yıldır çiftçilikle uğraştığını, Ağustos 2009’da dünyaca ünlü markanın Adıyaman’daki bayisinden sıfır traktör aldığını söyledi.

Traktörle tarlasında yaklaşık 10 saat çalıştıktan sonra lastiklerde parçalanma, dökülme olduğunu ifade eden Aydoğdu, bunun üzerine firmanın ABD’deki genel merkezine, sorunu anlatan elektronik posta attığını aktardı.
 
Aydoğdu, elektronik postanın ardından ilçeye gelen servisin inceleme yaptığını, fotoğraflar çektiğini ancak kendisine herhangi bir cevap vermediklerini belirtti.
 
Bunun üzerine firmanın Adıyaman’daki bayisi aleyhine, Ağın Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ”Ayıplı malın değiştirilmesi” için dava açtığını kaydetti.
 
Aydoğdu, yerel mahkemenin, ”Ayıplı lastiklerin, firma tarafından ayıpsız dört lastikle değiştirilerek ayıbın giderilmesi” yönünde karar verdiğini ancak firmanın bu karara itiraz ederek, Yargıtay’da dava açtığını dile getirdi.
 
Yargıtay’ın, Ağın Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını geçtiğimiz aylarda onadığını, ancak kararın eline birkaç gün önce ulaştığını ifade eden Aydoğdu, ”Ağın’da bir çiftçi olarak dünya devi firmalara mahkeme kanalıyla haklılığımı ispatladım. Kendimle gurur duyuyorum” dedi.
 
”Bunlarla uğraşma, bundan bir şey çıkmaz”
 
Dava açmadan önce çevresindeki kişilerin kendisine ”Bunlarla uğraşma, bunlar dünya çapında firmalar, bundan bir şey çıkmaz” dediklerini de anlatan Aydoğdu, şöyle devam etti: ”Haklı olduğumu bildiğim için davada ısrar ettim. Mahkeme süresince traktör firması her duruşmaya İstanbul’dan 3 avukat gönderdi. Firma, yaklaşık 6-7 bin lira değerindeki lastiğin belki de 10 katını harcayarak, bir Türk çiftçisiyle mücadele etti. Allah’a çok şükür Türk adaleti ve Yargıtay huzurunda dava lehime sonuçlandı.” Dava süresince parçalanmış lastikleri traktörden çıkarmadığını, bu durumun gerek yakıt gerekse çalışma verimliği açısından kendisini zarara uğrattırdığını iddia eden Aydoğdu, davanın lehine sonuçlanması üzerine, firma aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açacağını da sözlerine ekledi. (kaynak: milliyet.com.tr-aa/mehmet ağın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler