Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'dan 'cevap ve düzeltme'

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'dan 'cevap ve düzeltme'

Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, sayfalarımızda yeralan "Eldivan'ın AKP'li belediye başkanı vatandaşı ilçeden kovdu" başlıklı haberimizle ilgili olarak tarafımıza 'cevap ve düzeltme' yazısı gönderdi. İşte o yazı:

"CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Şahsım ve belediyemiz hakkında yer alan özel mahkeme kurulduğu ve bir vatandaşın ilçeden zorla kovulduğu yönündeki haberin gerçeklerden uzak ve yanlış anlaşılmalara müsait bir şekilde basına yansıması sebebiyle işbu düzeltme yazısını kamuoyuna duyurmak gerekmiştir. 

Olay, ilçemizde belediyemizden kiraladığı dükkânda kırtasiyecilik yapan S.Y.’nin eşi ile birlikte çekmiş olduğu cinsel içerikli ve yayımlanması suç teşkil eden görüntüleri internet ortamına yüklemesi veya internet üzerinden çeşitli saiklerle başkaları ile paylaşması üzerine gelişmiştir. Söz konusu cinsel içerikli görüntüler S.Y.’nin beyanına göre başkaları tarafından internet ortamında kamuya açık şekilde yayımlanmış ve görüntüler tüm ülkeye yayılmıştır. Bunun üzerine Eldivan halkı da yüz yıllardır canı pahasına sahip ahlaki değerlerine aykırı bu davranışla anılmaktan dolayı ciddi manada rahatsız olmuştur. Toplumun ve esnafın ahlaki yapısını, birlik beraberliğini korumak için yaklaşık bin yıl önce kurulmuş Ahilik kültürünün bir uzantısı olan Yaren Kültürü ise halen ilçemizde dimdik ayaktadır. Bu nedenle Yaren Başağalarımızın ve ilçemiz esnaflarının bu konuda S.Y. ve ailesinin daha fazla zarar görmemesi, halk tabanından S.Y. ve ailesine gelebilecek fevri ve hukuka aykırı hareketlerin önlenmesi, ilçe halkının kırtasiyecilik yapan ve eşiyle birlikte cinsel görüntülerini çekip her ne sebeple olursa olsun başkaları ile paylaşan bu kişiyle eşlerinin, çocuklarının ve ilçede eğitim gören Eldivan’a emanet edilmiş öğrencilerin muhatap olmaması için kişinin Eldivan’dan uzaklaştırılması gerektiğini düşündüklerini, oybirliği ile bu kararı aldıklarını hep birlikte belediyemize gelerek tarafımıza bildirmişler ve bu düşüncenin tarafımca bildirilmesini istemişlerdir.

Bu olayın öncesinde ise belediyemize birikmiş kira borçlarını ödemeyen S.Y.’ye tarafımızca noter vasıtasıyla ihtar çekilmiş ve sözleşme gereği dükkânın tahliyesi için kendisine süre verilmiştir. Bu günün ertesinde  ilçe halkının böyle bir taleple belediyemize başvurmaları üzerine S.Y., haberdeki ifadelerinin tam tersine hiçbir tehdit ve cebir kullanılmaksızın belediye binamıza davet edilmiş, kendisi de hür iradesiyle haberdeki videonun çekildiği toplantıya katılmıştır. Basına yansıyan videodan da anlaşılacağı üzere ne şahsım adına ne de belediyemiz adına suç unsuru taşıyacak hiçbir beyan veya hareket S.Y.’ye karşı gösterilmemiştir. Böyle bir hareket söz konusu dahi olmaz. Eğer şahıs kendisine karşı herhangi bir hukuk dışı eylemin şahsım veya başkaları tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyorsa yargılama erkini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile teminat altına alınmış bir şekilde, güçler ayrılığı ilkesinin bir uzantısı olarak Türk Milleti adına tekelinde bulunduran Yüce Türk Mahkemelerine başvurmakta özgürdür.

Belirtilmelidir ki videodan da anlaşıldığı üzere şahıs basındaki ifadesinin aksine kendisi dükkânı zaten tahliye edeceğini ve ilçeden taşınmak istediğini beyan etmiştir. Bunun üzerine S.Y. şahsi eşyalarını teslim aldıktan sonra kırtasiye malzemelerini koyacak yeri olmadığı için geçici olarak dükkânda kalmasını rica etmiş ve bu isteği tarafımızca olumlu karşılanmıştır. S.Y. şahsi eşyalarını teslim aldıktan sonra resmi tutanakla birlikte kiracısı olduğu belediyemize ait olan dükkânın anahtarlarını belediyemiz yetkili personeline teslim etmiştir. Bunun üzerine belediyemizce dükkân kapandığı için gerekli işlemler yapılmış ve S.Y.’ye ait malların muhafazasının sağlanması, işbu haberler gibi olası yanlış anlaşılmaların peşinen önüne geçilmesi için dükkâna ait anahtar belediyemiz personelince değiştirilmiştir.

Açıklamalarımızdan anlaşılacağı üzere özel mahkeme kurulması, vatandaşın tehditle ilçeden kovulması gibi bir durum kesinlikle yoktur. Yargılama erkinin yegâne sahibi mazlumların ve masumların umudu olan Türk Mahkemeleridir.

Kamuoyuna önem ve saygı ile duyurulur.

Eldivan Belediye Başkanlığı ve Şahsım Adına

MUSTAFA LAFCI"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler