Eldivan Belediye Meclisi'nden Başkan Mustafa Lafcı'ya '5 milyon TL' borçlanma yetkisi

Eldivan Belediye Meclisi'nden Başkan Mustafa Lafcı'ya '5 milyon TL' borçlanma yetkisi

Çankırı'nın Eldivan İlçe Belediye Meclisi, 01.09.2023 tarihli toplantısında aldığı kararla Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'ya personel maaşları ve yatırımlarda kullanılmak üzere '5 milyon TL' kredi kullanma yetkisi verdi.

ELDİVAN Belediye Meclisi'nin 01.09.2023 tarihli toplantısında Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'ya 'personel maaşları ve yatırımlarda kullanılmak üzere' 5 milyon Türk Lirası kredi kullanma yetkisi verildi.

Belediye Meclisi'nin 01.09.2023 tarihli toplantısında gündeme getirilip oylanarak 'kabul edilen' kararda; "Belediye personel giderleri ve yatırımlarda kullanılmak üzere İller Bankasından teminat mektubu alınmak suretiyle yurtiçi bankalardan faiz hariç 5.000.000,00 (Beş milyon TL) TL tutarında kredi kullanılması, bu konuda tüm işlemlerin yürütülmesi ve teminat mektubunun alınmasında ........... TC Kimlik numaralı Belediye Başkanı Mustafa LAFCI'ya yetki verilmesine Ahmet Semih AYDIN'ın ret oyu diğer üyelerin kabul oyu ile oy çokluğuyla kabulüne karar verildi." denilmekte.

İşte o karar:

eldivan-borclanma-yetkisi-resim-01.jpg

BELEDİYEDE PERSONEL SAYISI 2019'A GÖRE YÜZDE 160 ARTTI!

Eldivan Belediyesi'nde personel sayısının 2019 Mart öncesinde 20 dolayında iken bugün bu sayı 53'e yükselmiş durumda. Bu değerlendirmeler ışığında 2019 yılına göre bugün itibariyle Eldivan Belediyesi'nde personel sayısı yüzde 160 oranında artış göstermiş oluyor. Personel sayısındaki bu artışa karşın Eldivan Belediyesi'nin gelirlerinde önemli bir gelir artışı yaşanmadı. Halen İller Bankası'ndan aylık olarak 500 bin lira dolayında bir 'pay' alan Eldivan Belediye Meclisi aldığı kararla bu payı 'teminat' göstererek Başkan Mustafa Lafcı'ya 5 milyon TL'lik bir kredi kullanma yetkisi verdi.

GERÇEKLEŞECEK BORÇLANMA İLE BELEDİYE'NİN GELİRİ VE 'GELECEK YILLAR' İPOTEK ALTINA ALINACAK!

Başkan Lafcı'nın Meclis'e verdiği bilgilere göre 5 milyon TL 'personel ve yatırım gideri' olarak harcanacak! Alınacak 5 milyon TL önümüzdeki 4 yılda aylık 200 bin TL taksitler halinde toplamda 9 milyon TL olarak ödenecek.

Kısaca önümüzdeki 48 ay süresince Eldivan Belediyesi'ne İller Bankası'ndan gelen aylık 500 bin TL'nin 200 bin TL'si kredi borcuna gidecek ve geriye kalan para ile hem personel maaşları ödenirken (!) hem de diğer hizmetlere bütçe ayrılabilecek!

Yaşanan gelişme ve mevcut yapıya bakıldığında Eldivan Belediyesi, Başkan Mustafa Lafcı'nın 4.5 yıllık başarılı (!) icraatleri sonucu bugününü ve geleceğini 'ipotek' altına almış durumda... Mart 2024'de yapılacak olan seçimlere 5 ay kala ortaya çıkan bu tablo, Eldivan'da yeni seçilecek Belediye Başkanı'nın elini-kolunu bağlayacağı gibi Eldivanlı'nın da beklediği hizmetler de başka bir bahara kalacağa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler