'Eldivan Belediyesi, Başkan Mustafa Lafcı ile birlikte AKP çiftliği olmuş' başlıklı haberimize erişim engeli

'Eldivan Belediyesi, Başkan Mustafa Lafcı ile birlikte AKP çiftliği olmuş' başlıklı haberimize erişim engeli

"Eldivan Belediyesi, Başkan Mustafa Lafcı ile birlikte 'AKP çiftliği' olmuş" başlıklı haberimize Çankırı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'erişim engeli' kararı verildi.

SÖZCÜ18 sayfalarında 12 Ekim Perşembe günü yayınlanan "Eldivan Belediyesi, Başkan Mustafa Lafcı ile birlikte 'AKP çiftliği' olmuş" başlıklı haberimize Çankırı Sulh Ceza Hakimliğince 'erişim engeli' kararı verildi.

Sulh Ceza Hakimliği'ne avukatları aracılığı ile başta Eldivan Belediye Başkanlığı olmak üzere, Yeşil Eldivan İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Çakır (Kulaksız), Salih Gümüş ve Özgür Caca tarafından verilen vekaletle yapılan başvuru sonucunda; Çankırı Sulh Ceza Hakimliği Değişik iş no: 2023/3508 D. İş sayılı kararla bugün akşam saatlerinde 'erişim engeli' verildi.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEN HABERDE BELEDİYE BAŞKANI LAFCI'NIN GÖREVE GELDİKTEN SONRA BELEDİYE ŞİRKETİ ARACILIĞI İLE YAKLAŞIK 30 KİŞİYİ İŞE ALDIĞI VE TAMAMININ AK PARTİLİ İSİMLERİN EŞLERİ-ÇOCUKLARI-YEĞENLERİ OLDUĞU YERALMIŞTI!

Mahkemece 'erişim engeli' getirilen haberde; Eldivan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın 2019 Mart'ında göreve geldiğinde 20 olan personel sayısının aradan geçen 4.5 yıl sonra 53'e ulaştığı belirtilmiş ve yaklaşık 30 yeni personelden 22 ismin ve hangi AKP'lilerle yakın bağları olduğu açıklanmıştı.

SÖZCÜ18 AVUKATI RÜSTEM KARADENİZ: SİYASETÇİLER ALEYHİNE HABER YAZILAMAYACAK NOKTAYA GELİNDİ

Sözcü18'in avukatı Rüstem Karadeniz,Çankırı Sulh Ceza Hakimliğince verilen 'erişim engeli' kararının hatalı olduğunu, kamuoyunun bilgilendirilmesinin sekteye uğratıldığını belirterek; "Anayasa ile teminat altına alınan haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasının en son çare olması gerektiğini düşünüyorum. Doğrudur. Kişilik haklarına saldırı haberde yer almamalı. Ancak kişilik haklarına saldırı ile siyasetçilerin eleştirilmesinin birbirine karıştırılmaması gerekir. Siyasetin içinde olan kişilerin daha geniş anlamda eleştirilmesi gerekirken, bugün gelinen nokta, siyasetçi aleyhine haber yazılamayacağını net olarak önümüze koyuyor. Bu durum gerçekten üzüntü verici." dedi.

Avukat Karadeniz, Sulh Ceza Hakimliğince verilen 'erişim engeli' kararına itiraz edileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler