Eldivan'daki şantajcıya hapis cezası!

Eldivan'daki şantajcıya hapis cezası!

Kasım 2021'de Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makamında kurulan mahkemede yargılanan mağdur Salim Y, açtığı davayı kazandı ve olayın şantajcısı Rıfat E. 1 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

SÖZCÜ18 sayfalarında 7 Kasım 2021 tarihinde yeralan "Eldivan'ın AKP'li Başkanı vatandaşı ilçeden kovdu" başlıklı haberimizde ismi geçen mağdur Salim Y, kendisine 'şantaj' yapan Rıfat E. ile ilgili açtığı dava sonuçlandı. Çankırı 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren dava 2 Mart 2023 tarihinde sonuçlandı ve sanık Rıfat E, 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

Müşteki Salim Y.'nin şikayeti sonrası yaşanan olayla ilgili hazırlanan iddianame ile birlikte mahkemenin kararı öncesi duruşma savcısının esas hakkındaki mütalaasında şöyle denildi:

"Müşteki A. ve Salim'in resmi nikahlı eş oldukları, olay tarihi olan 30/10/2021 gününden yaklaşık 2 ay önce evlerinde cinsel birliktelik yaşadıkları, bu birlikteliği video kaydına aldıkları, olay günü saat 21:00 sıralarında sanık Rıfat'ın müşteki Salim'i arayarak dışarıda buluşma teklifinde bulunduğu, müştekiye hitaben 'üzerini değiş, bahçe kafeye doğru gel' dediği, müştekilerin sanığın tarif ettiği yere doğru gittikleri ve sanık ile bir aracın içinde buluştukları, sanığın müştekilere hitaben, 'siz yapacağınızı yapmışsınız, üçleyelim, üçümüz birlikte olursak olur yoksa bu videoyu yayarım' diyerek zincirleme olacak şekilde şantaj suçunu işlediği, daha sonra müştekiler araçtan inip uzaklaştıktan sonra tekrar yanlarına gelip 'düşündünüz mü? kabul etmezseniz yarın videoyu yayarım' şeklinde tekrar şantajda bulunduğu, müştekilerin olayla ilgili şikayetçi oldukları, her ne kadar sanık soruşturma aşamasında telefonunda böyle bir video bulunmadığını beyan etse de, Çankırı Sulh Ceza Hakimliğinin 2021/1923 D.İŞ sayılı kararına istinaden sanığın telefonunda yapılan incelemelerde söz konusu videonun sanığın telefonunda mevcut bulunduğu, dosyaya celp edilen kamera görüntülerinin de müştekilerin ifadesini doğrular nitelikte bulunduğu anlaşıldığından sanığın suçtan kurtulmaya yönelik ifadelerine itibar edilmediği, sanığın soruşturma ve kovuşturma aşamalarında çelişkili beyanlarının bulunduğu da bir bütün halinde incelendiğinde sanığın müştekilere karşı yukarıda belirtilen eylemlerinden ötürü üzerine atılı TCK 107/2 maddesinde düzenlenen suçu TCK 43/2 maddesi kapsamında zincirleme şekilde işlediği, hal böyleyken sanığın TCK 43/2 delaleti ile TCK 107/2 maddesi gereğince cezalandırılmasına, adli emanetin 2021/802 sırasına kayıtlı emanetin suçta kullanılmasından ötürü müsaderesine ve son olarak sanık hakkında TCK 53 maddesinde düzenlenen hak yoksunluklarının uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur."

VE MAHKEMENİN KARARI

Duruşma savcısının mütalaası sonrasında mahkeme; Sanık Rıfat E. hakkında; "Şantaj suçunu işlediği sabit olmakla eylemine uyan TCK'nın 107/2. maddesi delaletiyle 107/1. maddesi gereğince, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın kastının yoğunluğu nazara alınarak takdiren asgari hadden ceza tayini ile sanığın 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına

Sanığın fiilini birden fazla katılana karşı tek hareketiyle gerçekleştirdiği gözetilerek TCK 43/2 maddesi gereğince takdiren 1/4 oranında arttırım yapılarak sanığın 1 yıl 3 ay hapis cezası ve 6 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına" karar verdi.

CEZA ALAN İSİM, BAŞKAN LAFCI'NIN MAKAM ODASINDA KURULAN 'SÖZDE MAHKEME'NİN "AKİL İNSANLAR HEYETİ"NDE YERALMIŞ!

Öte yandan, 1 yıl 3 ay hapis cezası alan Rıfat E'nin, mağdur Salim Y.'nin ilçeyi terketmesi için Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı'nın makamında kurulan 'sözde mahkeme'de 'akil insan' olarak görev aldığı da öğrenildii.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
59 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler