Eldivanlı AKP'li Başkan Lafcı ve Rektör Çiftci'ye tepkili

Eldivanlı AKP'li Başkan Lafcı ve Rektör Çiftci'ye tepkili

Karatekin Üniversitesi'nin Eldivan'daki bazı bölümlerini Şabanözü ve Çerkeş ilçesine taşıma kararı ilçedeki esnafı ve sokaktaki vatandaşı ayağa kaldırdı. Eldivanlılar Belediye Başkanı ve Üniversite Rektörü'ne tepkili...

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi senatosunun 27 Temmuz 2022 tarih ve 6857079/13-1 sayılı kararı ile, Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikeri, Çevre Sağlığı ve Laborant ile Veteriner Sağlık programlarına 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerin eğitimlerine Şabanözü kampüsünde, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı ve Evde Hasta Bakım Programı bölümlerinin de Çerkeş'te eğitim göreceklerini açıkladı.

Karatekin Üniversitesi senatosundan çıkan kararın gerekçesi, toplamda 900'ü bulan öğrenciler için Eldivan ilçesinde yeterli 'barınma' ve sosyal donatı imkanlarının bulunmaması gösterildi.

ELDİVANLI'NIN TEPKİSİ BELEDİYE BAŞKANI
MUSTAFA LAFCI VE ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ
HARUN ÇİFTCİ'YE TAVAN YAPMIŞ DURUMDA

karatekin-rektor-harun-ciftci-eldivan-resim-08.jpg

Karatekin Üniversitesi Senatosu'nun 27 Temmuz'da aldığı karar sonrası Eldivan'da işler karıştı! Kararın açıklanmasından sonra başta sosyal medya olmak üzere farklı platformlarda sürdürülen tartışmaların hedef tahtasına Belediye Başkanı Mustafa Lafcı oturtuldu. İddialara göre yaşanan durumdan fazlasıyla rahatsız olan Belediye Başkanı Lafcı da topu başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci olmak üzere AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu'na attığı konuşulmakta!

Eldivan'da esnaf kesimi başta olmak üzere sokakta kaynayan kazanın ateşini düşürme adına dün saat 17:00'de başta AKP Milletvekili Salim Çivitcioğlu olmak üzere, Karatekin Üniversitesi Prof. Dr. Harun Çiftci ve Belediye Başkanı Mustafa Lafcı ile Eldivanlılar'ın katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

REKTÖR ÇİFTCİ: ELDİVAN TAAHHÜTLERİNİ
YERİNE GETİREMEDİ

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftci toplantıda yaptığı konuşmada Eldivan'ın üniversiteye verdiği taahhütleri yerine getiremediğine işaret ederek, "Çerkeş ve Şabanözü ilçelerinde yüksekokul için gerekli altyapı mevcut. Eldivan Belediyesi maalesef yüksek okul için asgari taleplerimizi karşılayamadı. Dolayısıyla bölümlerin o ilçelere taşınması gerekti" dedi.

ESNAF VE SOKAKTAKİ VATANDAŞ TEPKİLİ

Sözcü18 Haber Merkezi'nin toplantıda dile getirilen konular arasında vatandaşın yaşanılanlara olan tepkisi gündeme oturdu. Toplantıya katılan bir vatandaş; "Ben özel öğrenci yurdu yapacaktım ancak Sayın Rektör'e güvenemediğim için projeden vazgeçtim" deyince ortamın biraz gerildiği öğrenildi.

Toplantıda olan bir vatandaş oradaki atmosferi Sözcü18 Haber Merkezi'ne aktarırken; "Belediye Başkanı bu işin baş sorumlusu! Eldivan'a gelen bölümler belli. Öğrenci sayılarının artacağı gün gibi aşikar! Ancak buna karşın Eldivan'a yapılan öğrenci yurdu 150 kişilik kapasiteli! Öğrenci sürekli Eldivan'dan Çankırı'ya taşındı durdu! Belediye Başkanı ne Rektör'le ne de daha üst düzeyde yapması gereken görüşmeleri ve bunların ışığında üniversite öğrencisinin ihtiyaçları doğrultusunda bir altyapı hazırlamadı! Olan hem buraya yüksek öğrenim için gelen gençlerimize hem de Eldivanlı'ya oldu! Şimdi Eldivanlı elinin altından kayıp gidenlere mi yansın yoksa bundan sonra yaşanacak daha büyük mağduriyetlere mi? Bu işin faturası başta Belediye Başkanı olmak üzere AKP'ye kesilecek! Bundan kimsenin tereddütü olmasın" dedi.

ESKİ BAŞKAN GÖKÇER: YAPILMASI GEREKENLER YAPILMADI

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde başkanlık koltuğunu AKP'li rakibi Mustafa Lafcı'ya kaptıran bir önceki Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer ise yaptığı açıklamada; "Ben başkanlığım dönemimde yaptığım çalışmalar sonucu Karatekin Üniversitesi'nin bazı bölümlerinin Eldivan'da açılmasına vesile oldum. Sahip olduğum tüm imkanları seferber ederek gerekli altyapı çalışmalarına da başladım. Ancak 2019'dan bu yana Eldivan'da bu konuda yapılması gerekenler üzülerek belirteyim ki yapılmadı! Eldivanlı bugün o gün yaptığı tercihinin karşılığını yaşıyor." dedi.

ÜLKÜ AYHAN KOÇER KAVALALI:
EVLERİMİZE BİRER ODA EKLEYEBİLİRDİK

2019 yerel seçimlerinde CHP'den Eldivan Belediye Başkan adayı olan Ülkü Ayhan Koçer Kavalalı'nın yaşanan son gelişmeler karşısında sosyal medyadan yaptığı açıklama hayli dikkat çekiciydi:

"Eldivan ilçesi için önemli geçim kaynağı olan ve Eldivan'ın ekonomik kalkınması için can daarı olan üniversitemizin eğitim birimlerinin başka ilçelere taşınmasını hayretle izliyorum. Şiddetle direnmeliyiz. Değerli Eldivanlılar mücadele etmezseniz ilçe vasfından düşeceğiz. Ev yapımı ekonomi değildir. Ev ekonomi iş yaratmaz çözümleri geçicidir. TOKİ binaları yerine yurt binaları akıl edilebilseydi şu an başka bir bölümü gelişimi konuşuyor olurduk. Yurt lazım bize. Yurt, ev pansiyonculuğu lazım. İngilizler tüm dünyadan çocukları evlerinin bir odasında ağırlar, gelir elde ederler. Evlerimize birer oda ekleyebilirdik. Bu tür çözümler üretmek bu kadar zor mu? Bu durumda yine çocuklarınız başka ilçelere, illere çalışmaya gider yine yaşlılığımızı yalnız geçiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler