Elektrik faturası ödenmeyince! Çankırı'nın Ünür köyünde sular 10 gündür kesik!

Elektrik faturası ödenmeyince! Çankırı'nın Ünür köyünde sular 10 gündür kesik!

Çankırı Merkez'e bağlı Ünür köyünde elektrik faturası ödemediğinden dolayı sular 10 gündür kesik.

Çankırı'ya 50 km uzaklıkta 250 haneli ve yaklaşık bin 700 nüfuslu Ünür köyünde yıllardır yaşanan su sıkıntısı bugünlerde iyiden iyiye doruk noktasına ulaştı.

Edinilen son dakika bilgisine göre tarımsal sulama amaçlı kurulan kooperatife ait 10 bin 500 liralık elektrik faturası ödenemeyince dağıtım şirketi ENERJİSA elektriği kesince vatandaş yaklaşık on gündür mağduriyet yaşıyor.

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Ünür köyü muhtarı Faruk Karayel; "250 Haneli köyümüzde sayaçların ölçümü ve paranın tahsilatı ile ilgili yaşadığımız sorun, 10 bin 500 liralık faturanın ödenmemesine ve dolayısıyla da elektriğimizin kesilmesi sonucu vatandaş böylesi bir mağduriyet yaşamakta! Bugün için paranın büyük bir bölümünü toplamış durumdayız! Pazartesi günü faturayı ödeyerek sorunu aşacağız!" dedi.

Muhtar Karayel sözlerini "Su faturalarını düzenli olarak ödeyen ile kullandığı suyun bedelini ödemeyenler yüzünden mağduriyet yaşıyor! Suyu kullandığı halde faturasını ödemekten kaçınanların ya da ihmal edenlerin yarattığı mağduriyeti tüm köylü çekiyor" diyerek faturasını ödemeyen ya da geciktirenlerin daha özenli ve dikkatli olmaları çağrısında bulunarak tamamladı.

ÜNÜRLU'NÜN SU SORUNU YILLARDIR BİTMEDİ!
Çankırı Merkez'e yaklaşık 50 km uzaklıktaki Ünür köyünde yaşanan su sorunu yıllardır mevcut. Bugüne kadar içme suyunu tankerlerle köye taşıyan vatandaşın çilesi önümüzdeki günlerde nihayet son bulacak. Edinilen bilgilere göre Yukarıöz'le Ünür arasında yapılan bağlantı ile Ünür'de yaşayanlar grup suyuna bağlanarak çeşmelerinden içme suyuna kavuşmuş olacaklar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler