Emekli ve memur zammı Meclis'i karıştırdı... Sizi sokağa çıkartmayacağız

Emekli ve memur zammı Meclis'i karıştırdı... Sizi sokağa çıkartmayacağız

CHP’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en düşük emekli maaşının asgari ücret miktarına yükseltilmesi için verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Karara tepki gösteren CHP Milletvekili Turan Aydoğan, "Sizi sokağa çıkartmayacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan tarafından hazırlanan ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini öngören kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

CHP’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) en düşük emekli maaşının asgari ücret miktarına yükseltilmesi için verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Söz konusu teklifin reddedilmesi üzerine Aydoğan, "Ya bu kanunu geçireceksiniz ya da bu kanunun benzerini siz getireceksiniz birlikte geçireceğiz. Sizi sokağa çıkartmayacağız haberiniz olsun, sizi sokağa çıkartmayacağız" diye tepki gösterdi.

TÜİK’in verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aralık ayında yüzde 1,18 oranında arttı. Bu artışa rağmen kasımda yüzde 84,39 olan yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 64,27’ye geriledi. Memur ve emeklilerin maaş zammını belirleyecek son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli ve memurlara yüzde 25 zam yapılacağını açıklamasının ardından en düşük emekli maaşı 4.375 liraya yükseldi. CHP'nin kanun teklifi kabul edilmiş olsaydı en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenerek 8.500 liraya çıkartılacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler