Endonezya’da yolcu uçağı 62 yolcusuyla kayboldu

Endonezya’da yolcu uçağı 62 yolcusuyla kayboldu

Endonezya'da Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağı, başkent Cakarta'dan kalkış yaptıktan sonra kayboldu. Uçağa ait olduğu düşünülen parçalar balıkçılar tarafından denizde bulundu.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bugün kayıp yolcu uçağı paniği yaşanıyor. Sriwijaya Havayolları’na ait uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kayboldu.

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre uçağın Boeing B737-500 tipi olduğu belirtiliyor. İlk edinilen bilgiye göre uçakta 56’sı yolcu, ikisi pilot ve dördü kabin ekibi olmak üzere toplam 62 kişi bulunuyordu. Yolculardan üçünün bebek, yedisinin ise çocuk olduğu öğrenildi.

ENKAZA AİT PARÇALAR BULUNDU
Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (SAR) yetkilileri, uçakla ilgili kritik bir açıklama yaptı. SAR, uçağa ait olduğu düşünülen parçaların balıkçılar tarafından denizde bulunduğunu duyurdu.


Enkazdan ilk görüntüler.

Yerel televizyon kanalları şüpheli enkaza ait görüntüleri paylaşmaya başladı. Henüz resmi bir açıklama gelmese de, uçağın denize çakıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

BİR DAKİKADA 10 BİN FEET ALÇALDI

Uçağın başkentten kalktıktan sonra 90 dakikalık bir yolculuğun ardından Pontianak şehrine gitmesi bekleniyordu. Uçuş takip verilerini yayınlayan Flightradar24, söz konusu uçağın kalkıştan dört dakika sonra, yaklaşık bir dakika içinde 10 bin feet alçaldığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler