Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Çankırı'ya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Çankırı'ya geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve vatandaşlarla iftar programına katılmak üzere dün Çankırı'ya geldi.

İlk olarak Çankırı Valiliğini ziyaret eden Bakan Fatih Dönmez’i Valilik binası önünde Vali Abdullah Ayaz ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Fatih Dönmez daha sonra Vali Abdullah Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez daha sonra Valilik Sosyal Tesisi Konferans Salonu'nda Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katılarak Çankırı'da yapılan çalışmalar ve diğer konular hakkında istişarelerde bulunduktan sonra Belediye Başkanlarının taleplerini dinledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Dönmez, daha sonra sırasıyla Çankırı Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Çarşamba Pazarı bölgesinde düzenlenen vatandaşlarla iftar programına katıldı. İftardan sonra vatandaşlara hitap eden Bakan Dönmez, bereketli Ramazan günlerinde Çankırı halkıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

toplanti-bakan-donmez-resim-04.jpg

İFTAR PROGRAMINA KATILIM DÜŞÜK DÜZEYDE OLDU

Bakan Dönmez'in Çarşamba Pazarı bölgesinde katıldığı iftar programı nedendir bilinmez beklenenin altında bir katılımla gerçekleşti. Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmaya göre 'iftar programı'nın duyurusu ile ilgili bazı eksiklikler olduğu öğrenilirken, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili faturanın kime kesileceği merak konusu.

bakan-donmez-iftar-resim-04.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez iftar programının ardından tarihi Taş Mescit'te üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

tas-mescit-bakan-ziyareti-resim-04.jpg

Çankırı'daki ziyaret programında Bakan Dönmez’e Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ile il protokol üyeleri eşlik etti.

BELEDİYE BAŞKANI ESEN, HER ZİYARETTE BUNU YAPIYOR!

cankiri-belediye-bakan-donmez-resim-04.jpg

Çankırı ziyareti kapsamı içerisinde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'i makamında ziyaret eden Bakan Dönmez ve beraberindeki heyet, şehrin sorunları ile ilgili Belediye Başkanı'ndan bilgi aldılar.

Ziyaretle ilgili basına yansıyan görüntülere bakıldığında Belediye Başkanı Esen'in, Bakan Dönmez'le yan yana oturduğu görülmekte. Belediye Başkanları, kendi bölgelerine ziyarete gelen hükümet üyelerine yönettikleri şehirle ilgili ihtiyaçları 'arz ederken' ayakta olmaları alışılagelmiş bir davranış şekli. Ancak Başkan Esen, hangi düşünce ve kafa yapısıyla Hükümet'te yer alan bakanların makamına yaptıkları ziyarette sürekli olarak yan yana oturarak konuşmayı tercih ediyor.. Bununla ilgili olarak da ya kimse kendisini uyarmıyor ya da Başkan Esen, 'dediğim dedik çaldığım düdük' minvalinden davranışında ısrarcı oluyor. 

Başkan Esen'e bu sayfalardan sesleniyor ve; "Sayın Başkan, bu ısrarınızdan vazgeçiniz. Makamınıza gelen hükümet üyeleriyle yan yana oturarak Çankırı'ya birşeyler kazandırmanız bize göre na mümkün!" diyoruz.

BİR ELEŞTİRİ DE ŞEHRİN VALİSİ ABDULLAH AYAZ'A

Dünkü ziyarette ilginç karelerden birkaçı da; Başta AK Parti İl Başkanı olmak üzere Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP Çankırı İl Başkanı'nın, Valilik toplantı salonunda başta Sayın Bakan Dönmez ile birlikte  'kürsüde' yeralmalarıydı.

Valilik Basın Bürosu'nun 'basın bülteni'nde de konuyla ilgili olarak; "... Kaymakamlar, ilçe Belediye Başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve diğer yetkililerin katılımıyla" denilirken, her iki il başkanı'nın kürsüde kurulan masada başta Bakan Dönmez ile bölge milletvekilleri ve Vali Ayaz'la birlikte yeralmaları "parti devleti" (!) havasını bizlere yansıtıyordu...

İşin başka bir boyutunu da belirtmeden geçemeyeceğiz. Dün Çankırı Valiliği toplantı salonunda yaşanan görüntü 'ilk kez' gerçekleşti! Ve bunun da mimarı hiç şüphesiz Çankırı Valisi Abdullah Ayaz oldu... Beklentimiz odur ki; bundan böyle yapılacak benzer ziyaretlerde dünkü görüntülerden uzak sahnelerin yaşanması için Sayın Vali Ayaz az da olsa 'özen' (!) gösterir... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler