Eraslan: Hayallerim gerçek oldu

Eraslan: Hayallerim gerçek oldu

MHP Çankırı milletvekili aday adayı Dr. Şahin Eraslan bugünlerde çocuklar gibi mutlu.

MHP Çankırı milletvekili aday adayı Şahin Eraslan yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte çocuklar gibi mutlu olduğunu açıkladı. Verdiği emeklerin neticesini görmenin mutluluk ve huzurunu yaşadığını söyleyen Dr. Şahin Eraslan “Bugünlerde mutluluğuma diyecek yok. Yüreğim sevinçle dolup taşıyor, heyecanım bir sel misali akıp gidiyor. İki baharı aynı anda yaşamaktayım. Çocuklumdaki özlediğim baharları kıskandırırcasına, hoplayıp zıplayarak, avazım çıktığı kadar çığlıklar atarak sevdiklerimle, dostlarımla ve en önemlisi de Çankırılı hemşerilerimle mutluluğumu paylaşmak istiyorum” dedi.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü döneminde temeli atılan ve % 80’i tamamlanan hastanenin hizmete açıldığını görmenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Dr. Eraslan, “Bugüne kadar hastanenin temelinden açılışına kadar emeği geçen, orada bir tek çivisi olan “MHP’li ya da AKP’li hiç önemli değil” bakanlarıma, milletvekillerime, valilerime, belediye başkanlarıma, müdürlerime ve çektiği sıkıntıları çok iyi bildiğim başhekim Dr. Fatih bey ve ekibine, herkese ama herkese yürekten, canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Şahin Eraslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hemşerilerimin çok iyi bildiği gibi 2002 yılında yapılan erken seçimlere kadar Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüm. Müdürlük yaptığım bu dönemlerde hayatımı adadığım Çankırı’ya ve Çankırı’da yaşayanlara sadece ve sadece Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak için tüm ilçelerde dahil olmak üzere sağlık alanında birçok hizmetler yapmaya çalıştım. Bunları tek tek anlatmaya kalksam herhalde sayfalar yetmez. Ancak bunların içinde en büyük hedefim; eski hastanemizin her alanda son derece yetersiz olmasından dolayı, yeni bir Devlet Hastanesini Çankırı’ya kazandırmak ve hak ettikleri modern bir sağlık hizmetini hemşerilerime sunmaktı. Başka türlü kaliteyi ve yüksek standardı yakalamak mümkün değildi.

Allah’ıma çok şükürler olsun ki, bu hizmete -en azından- ön ayak olmayı, temelini atmayı ve belli bir aşamaya kadar getirmeyi bana nasip etti. Görevi bıraktığım gün hastane kaba inşaatının % 80‘i tamamlanmıştı. Binlerce şükürler olsun Yüce Rabb’ime. Yaklaşık 9 yıl önce 11 ayda bitirilmek üzere yeni Çankırı Devlet Hastanesinin ihalesi yapılmış ve gerekli olan ihale bedelinin tamamı olan 7,5 trilyon TL (o günkü parayla) Çankırı İl Özel İdaresine aktarılmıştı. O dönemlerde Sağlık Bakanı olan Sayın Prof. Dr. Osman Durmuş ve Milletvekillerimiz Sayın İrfan Keleş, Hakkı Duran ve bugün ki milletvekilimiz Ahmet Bukan’ın da hakkını –unutmadan- teslim etmek gerekir.

2002 yılında temeli atılan Yeni Çankırı Devlet Hastanesinin inşaatının yükselmesini görmek bana doyumsuz bir haz ve anlatılmaz bir heyecan veriyordu. Defalarca hastane inşaatında çalışan işçilere tepsi tepsi baklava götürdüğümü, onlarla şakalaşıp birlikte tatlıları bitirdiğimizi daha dün gibi hatırlıyorum. Sanki yeni Çankırı Devlet Hastanesi benim göz bebeğim ve çok sevdiğim oğlum ve kızım gibi olmuştu. Bazen onu bitmiş görmek için adeta sabahları edemezdim. Hep acele ederdim, bir an önce tamamlansın, bir an önce hizmete açayım diye.

Ve ansızın başkent Ankara üzerinden gelen kara bulutlar çöktü göz bebeğimin üzerine, şimşekler çaktı alaca karanlığın içinde. Çok tuhaftı ikimizin de yüreği. O güne kadar, o da ben de gururla dimdik ayaktayken, alnımız açık başımız dik dururken, bir anda korku kaplamıştı bütün benliğimizi.

Erken seçim sonrası en çok üzülenlerden birisi de bendim. Ama Allah yüreğimi biliyor ya; Sağlık Müdürlüğünden alındığım için değil, çok sevdiğim, yaranıyla övündüğüm Çankırı’m için yüreğimdeki hayallerim ve hedeflerim yarım kalmıştı.

Tam 9 yıl bekledim. Hep uzaklardan da olsa hasret giderdim, seyrettim, takip ettim onu. Artık HAYALLERİM GERÇEK OLDU. Sonunda yeni ve modern Çankırı Devlet Hastanesi hizmete açıldı. Sonuçta hemşerilerim layık olduğu hastaneye kavuştu ya. Hayırlı olsun Çankırı’mın yaranlarına, hayırlı olsun Çankırı’mın yiğit ve güzel insanlarına. Biz her şeyi unuttuk. Yüreğimiz de en güzel sevgileri ve mutlulukları yaşıyoruz sessiz ve derinden, kimse görmese de kimse duymasa da.

Bugüne kadar hastanenin temelinden açılışına kadar emeği geçen, orada bir tek çivisi olan “ MHP’li ya da AKP’li hiç önemli değil” bakanlarıma, milletvekillerime, valilerime, belediye başkanlarıma, müdürlerime ve çektiği sıkıntıları çok iyi bildiğim başhekim Dr. Fatih bey ve ekibine, herkese ama herkese yürekten, canı gönülden teşekkür ediyorum.

Hepsinden ALLAH RAZI OLSUN.
Bu arada tarihe önemli bir notu da düşmek gerekiyor. Temel atma töreninin yapıldığı gün Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Sayın Dr. Devlet Bahçeli Çankırı’daydı. Kendisi temel atma törenine davet edildi. Ancak alınan cevap adeta herkesi şok etti. “DEVLETİN YAPTIĞI HİZMETİN REKLAMI OLMAZ” diyen Başbakan Yardımcısı Dr. Devlet Bahçeli hastanenin temel atma törenine katılmadı. Bu cevap tüm siyasilere ibret olması açısından son derece önemli ve devlet adamlığının belki de sözlere dökülmesidir.” (Kaynak: karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler