Erbakana veda

Erbakan'a veda

Necmettin Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nde

CENAZE NAMAZI BİTTİ, KORTEJ MEZARLIĞA GİDİYOR
Erbakan için Fatih Cammi'nde cenaze namazı kılındı. İzdiham ortamında kılınan cenaze namazının ardından cenaze arabası kortej eşliğinde Merkezefendi Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

Bu arada bir grup askerle Fatih Camii'ne gelerek cenaze namazına katılan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu camiden ayrıldı.

ASKERLER DE CENAZEDE
1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ve bir grup asker de cenaze törenine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN DA FATİH CAMİİ'NDE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da cenazeye katılmak üzere özel uçak 'ANA' ile saat 03:00'da Almanya'dan İstanbul'a geldi. İstanbul'a inen Erdoğan, az önce Fatih Camii'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ''DAP'' ile saat 12.00'de İstanbul'a geldi.
Cumhurbaşkanı Gül'ü; Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı. Gül, az önce Fatih Camii'ne giriş yaptı.

BAHÇELİ, BAYKAL VE ÇİLLER DE GELDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Milletvekili Deniz Baykal da Fatih Camii'ne geldi. Tansu Çiller de Fatih Camii avlusuna girerek DenizBaykal'ın yanında cenazeye katıldı. Bu arada Ortadoğu ülkelerinden gelen protokol mensupları da cami avlusundaki yerini aldı.

BAKANLAR FATİH CAMİİ'NDE
AK Partili Bakanlar Erbakan'ın cenaze töreni için Fatih Camii'ne gelmeye başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kalabalığın arasından geçerek Fatih Camii'nin avlusuna ulaştı.

KKTC CUMHURBAŞKANI DA CENAZEYE KATILIYOR
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a geldi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Eroğlu ve Küçük'ü, Devlet Konukevi'nde, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer karşıladı.

Eroğlu ve Küçük, daha sonra cenaze törenine katılmak üzere alandan ayrıldı.
Bu arada, cenazeye KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve KKTC Meclis Başkanı İrsen Küçük çelenk de gönderdi.

TSK ÇELENK GÖNDERDİ
Cami avlusunda yer alan çelenklerden biri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aitti. TSK'nın çelenginin yanında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk yer aldı.

CENAZE FATİH CAMİİ'NDE
Ankara'da vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi, Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Fatih Camii'ne getirildi.

Erbakan'ın naaşı, yoğun izdiham nedeniyle bir süre cenaze nakil aracında bekletildikten sonra gerekli düzenin sağlanması üzerine araçtan çıkartılarak omuzlara alındı. Eller üzerinde avluya alınan cenaze, daha sonra musalla taşına kondu.

Bu sırada sela verilirken, kalabalığı uyaran bir görevli, salavat dışında slogan atılmamasını istedi. Cenazeyi musalla taşının yanında, Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz bekledi.

 Erbakan'ın son yolculuğundan görüntüler için tıklayınız...

Atatürk Havalimanı'ndan alınan Erbakan'ın cenazesi, sahil yolundan Fatih Camii'ne getirildi. Cenazenin gelişi sırasında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'nde...

Caminin avlusu da cenazeye gelen binlerce kişiyle dolup taştı. Fatih Camii'nin avlusunda daha fazla kişinin girebilmesi için yer kalmadığı belirtildi. Şehir dışından ve yurtdışından gelen binlerce insan, caminin çevresinde cenaze törenini bekliyor.

CENAZENİN MUSALLA TAŞINA KONULMASININ ARDINDAN,
KURAN-I KERİM OKUNMAYA BAŞLANDI

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin, Fatih Camisi'nde musalla taşına konulmasının ardından, Kuran-ı Kerim okunmaya başlandı.

Erbakan'ın cenaze namazının kılınacağı caminin avlusu ve yollar, sevenleriyle dolup taştı. Caminin protokol girişi yolunun iki tarafında Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri kol kola girerek bariyer oluşturdu. Bu yol üzerine Saadet Partisi tarafından ''Milletimizin başı sağolsun, mekânın cennet olsun'' ve ''Mavi Marmara senin mirasın'' yazılı pankartlar asıldı. Protokol kapısından girişlere izin verilmezken, cenazeye katılanlar caminin diğer kapısından giriş yapıyor.

Necmettin Erbakan'ın naaşının saat 10.00'da camiye getirilmesiyle protokol girişinde izdiham yaşandı. Mikrofonla vatandaşları sürekli uyaran bir partili, ''Hocayı görünce kimse öne doğru adım atmasın. 100 kişiyle izdiham yaratmayalım. Hocaya yakışan bir cenaze olsun'' diye anons etti.

Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz eşi Mehmet Altınöz'le, kızı Zeynep Erbakan Baykoç eşi Faruk Baykoç'la, oğlu Fatih Erbakan da eşi Beyza Erbakan ile birlikte musalla taşına konulmasıyla birlikte cenazenin başında beklemeye başladı. Cenaze merasiminde, 2003 yılındaki Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Ahmet Karalı, Kur'an-ı Kerim okuyor.

Caminin avlusunda kadın ve erkekler ayrı ayrı bölümlerde saf tutmaya başladı. Erbakan'ın cenazesinin de bulunduğu avlunun birinci bölümü protokol için ayrılırken, diğer iki bölüme de vatandaşlar alınıyor.

Caminin ana girişine, Saadet Partisi Eskişehir Gençlik Kolları tarafından ''Sevinme ey siyonist bir ölür bin diriliriz'', Mamak Gençlik Kolları tarafından da ''Şahidiz, şahidiz, şahidiz, yolun yolumuzdur savunan adam'' yazılı pankart asıldı.

MEZAR KAZMA İŞLEMİ TAMAMLANDI
Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda başlatılan mezar kazma işlemi tamamlandı.

Erbakan için 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanında mezar kazıldı. Kazma işleminin tamamlanmasının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan bir grup, mezar çevresinde halka oluşturarak, salavat getirip Yasin-i Şerif okumaya başladı.

Mezarlığın karşısındaki surlara da Erbakan'ın büyük boy bir fotoğrafı asıldı. Erbakan'ın mezarına 81 ilin yanı sıra Mekke'den, Medine'den ve Bosna Hersek'ten getirilen toprak atıldı.

CENAZE SABAH SAATLERİNDE İSTANBUL'DAYDI
AHT Muhabiri Gökhan Artan'ın son verdiği bilgilere göre, Eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi AnadoluJet'den kiralanan bir uçakla saat 09.10'da Ankara'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. Parti yetkilileri apronda cenazeyi karşıladı.

Ailenin de içinde olduğu 3701 sefer sayılı uçaktaki cenaze, cenaze araci ile alınarak aprondan çıkarıldı. Uçakta bulunanlar da aprondan otobüslerle alınarak camiye götürüldü. Partinin, cenazenin bir an önce camiye intikalinin sağlanması istendiği icin herhangi bir konvoy düzenlemeyeceğini açıklamasından sonra, havaalanında beklenen kalabalık meydana gelmedi. Cenazenin İstanbul'a getirilmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı ve çevresinde yaşanacak yoğunluk dikkate alınarak, yolcuların daha erken saatte havalimanında olmaları tavsiye edilmişti.

Milli görüş liderini 1,5 milyon kişi uğurlayacak!

YURT DIŞINDAN GELENLER DE VAR
Erbakan'ın cenaze törenine katılmak isteyen yurt içi ve yurt dışından da havayolu şirketleri ile İstanbul'a gelişler başladı. İstanbul dışından cenaze törenine katılmak isteyenler vefat haberinden sonra başta THY olmak üzere diğer havayolu şirketlerinin uçak seferlerine rezervasyon yaptırmaya başlamışlardı. Saadet Partisi Adana ve Hatay il teşkilatlarının THY'den cenaze törenine katılmak üzere kiraladığı 2 uçak Adana'dan İstanbul'a geldi. Yurt dışından da cenaze törenine katılmak için çok sayıda kişi de uçaklarla İstanbul'da oldu. Cenazeye katılmak üzere Hollanda'dan da 300 kişi uçakla İstanbul'a geldi.

Cenazeye katılmak için şu ana kadar Atatürk Havalimanı üzerinden; Lübnan, Malezya, Kuveyt, Mısır, Bosna Hersek, Suriye, Suudi Arabistan, Nijerja ve Fas'tan heyetler geldi.
En kalabalık gelen grup ise 160 kişi ile Saray Bosna heyeti oldu. Bosnalılar beraberlerinde eski Cumhurbaşkanı Alia İzzetbegoviç'in mezarından aldıkları bir miktar toprağı da getirdi.
Misafirler tahsis edilen otobüslerle Fatih Camii'ne naklediliyor.

ANKARA'DA ERBAKAN İÇİN TÖREN
Necmettin Erbakan'ın cenazesi, vasiyeti doğrultusunda sabahın erken saatlerinde Ankara Balgat'taki evinden alınarak Hacı Bayram Camii'ne getirildi. Vatandaşlar törene yoğun güvenlik önlemleri altında giriş yaptı. Güvenlik üç aşamalı olarak; hem Saadet Partisi hem camiiye ait özel güvenlik şirketi hem de polis tarafından gerçekleştirildi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız , Sağlık Bakanı  Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı  Faruk Özak, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Merkez Bankası Başkanı Dursun Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan Oğuzhan Asiltürk'n de hazır bulunduğu cenaze töreni cenaze namazının kılınmasının ardından sona erdi.

HACIBAYRAM CAMİİ GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLA

Hacı Bayram Camii'nde toplanan Ankaralılar'a havanın soğuk olması nedeniyle çağ dağıtıldı. Kızılay'da kuru pasta dağıtımı yaptı. Yoğun kalabalık nedeni ile naaşı musalla taşı yerine sedyeye koyuldu.

Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde yapılan cenaze töreninde, İstanbul'daki törene katılacakları için, Erbakan alesinden kimse yoktu. Başbakan Erdoğan da Almanya gezisini yarıda bırakarak İstanbul'da yapılacak cenaze töreninde hazır bulunurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun gezide olması nedeniyle katılamayacağı bildirildi.

BUGÜN BU YOLLAR TRAFİĞE KAPALI OLACAK!

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Edirnekapı'ya kadar olan Fevzi Paşa Caddesi,

-Akdeniz Caddesi,

-Vatan Caddesi,

-10. Yıl Caddesi,

-Merkezefendi'ye doğru giden yol

 Kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler