Erdek'de ne yapılır?

Erdek'de ne yapılır?

Erdek; gezilip görülecek yerler bakımından bir hayli zengindir. Gelin, Erdek’in ziyaretçilerine vaat ettiği güzelliklerine yakından bakalım!

Marmara Bölgesi denildiği zaman insanların aklına yalnızca İstanbul, Bursa veya Kocaeli gelir. Hatta, Marmara Bölgesi’nin yalnızca sanayi şehirlerinden ibaret olduğuna dair bir önyargı da mevcuttur. Fakat, Balıkesir; söz konusu önyargıyı bozabilecek nitelikte bir yerdir.

Erdek; coğrafya derslerinden aşina olduğumuz üzere Balıkesir’in bir ilçesidir. Türkiye’nin en önemli sayfiye yerlerinin başında gelir. Bilhassa Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Ayrıca, buradaki yazlıklarda da çok sayıda insan yaşar. Siz de günün birinde Erdek’e gelmeyi düşünebilirsiniz. Bu noktada, Erdek otelleri arasından birisini tercih edip erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde konaklama sorununuzu çözmüş olursunuz.

ERDEK'DE GEZİLECEK YERLER

Erdek; gezilip görülecek yerler bakımından bir hayli zengindir. Gelin, Erdek’in ziyaretçilerine vaat ettiği güzelliklerine yakından bakalım!

  • Anıt Ağaç: Erdek ile özdeşleşmiş yerlerden birisidir. İlçenin tarihi dokusunu hissetmek adına uygun bir yerdir. Her ne kadar çevresine çok sayıda bina inşa edilse de eski samimi havasından bir şey kaybetmemiştir.
  • Çuğra Plajı: Erdek; bünyesinde bulunan plajları ile de dikkat çeker. Erdek’in en popüler plajlarından birisi de kesinlikle Çuğra Plajı’dır. Her şeyden önce, gören herkesin dikkatini çekecek türden altın renkli kumu vardır. Ayrıca, son derece geniş bir plajdır. Halk plajı olması ciddi bir avantajdır. Girişi ücretsiz olmakla beraber çevresinde ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz çok sayıda işletme de bulunur.
  • Kurbağalı Plajı: Mavi bayraklı bir Erdek plajı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Birçok kişi; bu plajın Erdek’in en temiz suyuna sahip olduğunu dile getirir. Çevresinde şezlong ve şemsiye hizmeti veren işletmeler de yer alır. Bilhassa yaz aylarında gündüz saatlerinde bir hayli kalabalık olduğunu dile getirebiliriz.
  • Ocaklar Plajı: Diğer plajlara kıyasla pek popüler değildir. Ancak, ilçe merkezine yalnızca altı km uzaklıkta olmasından dolayı tercih edilir. Rüzgarlı bir plaj olmasından mütevellit özellikle rüzgar sörfüyle ilgilenen kişilere hitap eder. Çocuklu aileler için de uygun bir yer olmakla beraber plajın çevresinde çok sayıda Erdek otel seçeneği de yer alır.
  • Paflima Koyu: Fazla ziyaret edilmeyen bir koy olmasından mütevellit doğallığı bugüne kadar bozulmamıştır. Halk plajı olmasından dolayı herhangi bir giriş ücreti yoktur. Güzel bir yüzme deneyimi vaat etmesinin yanı sıra insanlara doğa ile iç içe olma şansını da sunar.

ERDEK'İN EN İYİ OTELLERİ

Erdek otelleri; her yaştan ve maddi seviyeden insanların beklentilerini karşılayacak özelliklere sahiptir. Gelin, en iyi Erdek otelleri hakkında bilgi verelim!

  • Aloria Garden Hotel: Ocaklar Plajı’na son derece yakındır. Kahvaltı ve akşam yemeği imkanı vardır. Ayrıca, bünyesinde bir de açık yüzme havuzu bulunur.
  • Gardına Butik Otel: Yalnızca Haziran ila Eylül ayları arasında hizmet verir. Plajı ve havuzunun olması ciddi bir avantajdır.
  • Çetin Prestige Resort: Denize sıfır konumuyla dikkat çeken bu otelin fiyatı da uygundur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler