Erdoğan açıklıyor: AKP'nin Çankırı adayı belli oldu

Erdoğan açıklıyor: AKP'nin Çankırı adayı belli oldu

AKP, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını duyuracak. Buna göre, Eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un adaylığının açıklanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak üzere çok sayıda ilin adayı Erdoğan tarafından ilan edilecek.

Basına yansıyan bilgilere göre Erdoğan'ın İBB adayı olarak açıklayacağı isim eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olacak.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, sevgili genç kardeşlerim, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Aday açıklama toplantımızı teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum, aşkınız için, sevdanız için, salonlara sığmayan şu muhabbetiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerimin hemen başında geçtiğimiz günlerde vefat eden Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanımız Hüseyin Murat Uysal ile birlikte ebediyete uğurladığımız dava ve yol arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Rabbim ülkesinin, insanlığın huzuru selameti ve saadeti için çalışan vefakar insanların hepsinden ayrı ayrı razı olsun diyorum. Gazilerimize mevladan sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın her birini aynı şekilde buradan rahmetle anıyorum.

İsrail'in alçakça barbarca saldırıları sonucunda şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Daha fazla kan dökerek çocuk öldürerek abad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir. Zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken her çabayı göstereceğiz. Birileri istiyor diye biz kardeşlerimize sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız.

Aziz kardeşlerim bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum."

AYRINTILAR GELİYOR...

AK Parti'nin 12 Büyükşehir Belediye Başkan adayı:

Aydın Mustafa Savaş, Balıkesir Yücel Yılmaz, Bursa Ali Nur Aktaş, Denizli Osman Zolan, Erzurum Mehmet Sekmen, Eskişehir Nebi Hatipoğlu, İstanbul Murat Kurum, Kocaeli Tahir Büyükakın, Mardin Veysi Şahin, Muğla Aydın Ayaydın, Ordu Mehmet Hilmi Güler ve Samsun Halit Doğan.

İçinde Çankırı'nın da bulunduğu 16 il'in AK Partili belediye başkan adayları:

Artvin Mehmet Kocatepe, Bayburt Abdurrahman Polattimur, Bingöl Erdal Arıkan, Bitlis Nesrullah Tanğlay, Çanakkale Jülide İskenderoğlu, Çankırı Hüseyin Filiz, Düzce Faruk Özlü, Edirne Belgin İba, Elazığ Şahin Şerifoğulları, Giresun Aytekin Şenlikoğlu, Isparta Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu Tahsin Babaş, Rize Rahmi Metin, Sinop Yakup Üçüncüoğlu, Tokat Eyüp Eroğlu ve Yalova Mustafa Tutuk.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler