Erdoğan tekrarladı: İspatlarsan bu koltukta 5 dakika durmam

Erdoğan tekrarladı: İspatlarsan bu koltukta 5 dakika durmam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Üniversitesi'ndeki fahri doktora töreninde konuşuyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Üniversitesi’ndeki Fahri Doktora Töreni’nde Rusya-Türkiye krizi hakkında son dakika açıklamalar yaptı. Erdoğan, IŞİD petrolleri iddiası için sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris’te yaptığı açıklamayı tekrarlayarak, “iddia ispatlanırsa ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda beş dakika durmam” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları…

- Türkiye tarihi ve coğrafi özellikleri ile birçok fay hattının kesiştiği noktada. Tüm kardeşlerimiz için sağlam bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Irak ve Suriye’de yaşanan olaylar daha da tırmanmaya devam ediyor. Sınırlarımız bu ülkelere çok uzak. Buralarla hiç ilgili olmayanların buralara girmelerini anlamak mümkün değil. Terör örgütleri ile mücadele edilecekse eyvallah bunu birlikte yapalım. Ama terör bahanesiyle masum insanlar öldürülüyorsa bu yanlıştır. Bu bahane ile siviller öldürülemez.

- Hatay sınırımızda üzüntü verici bir olay yaşadık. Sınır ihlali yapan uçaklardan bir tanesi Suriye uçaklarına dönerken, bir diğeri uçaklarımız tarafından Türkiye sınırları içinde düşürüldü. Daha sonra bu uçağın Rusya’ya ait olduğu ortaya çıktı.

- Ekim’de bizzat Putin’le telefonda görüştüm, uyardım. ‘Yanlışlık var’ dediler. Bu söylediklerim 3-4 Ekim’de oldu. Putin, ‘Bundan sonra olmayacak’ dedi. Her millet karşısındaki millete saygılı olmalı. Zalim, katil Esed’in ülkesinde sizin ne işiniz var? Siz de bu zulme ortak olmuş durumdasınız.

IŞİD PETROLLERİ İDDİASI

- Özellikle DAİŞ’in petrollerini Türkiye’nin satın aldığını söylemek gibi bir iftiranın içerisine girmek, böyle bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir. Böyle bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse sahip değildir. türkiye bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir. Bunu ispat ettikleri anda ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam. ancak iftirayı atanların da oturdukları koltukta durmamaları gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler