Erdoğan üzüldü, Kerem Kınık istifa etti!

Erdoğan üzüldü, Kerem Kınık istifa etti!

Kan ve çadır satma tartışmalarının odağındaki Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 14 Mayıs seçimlerine iki gün kala istifa etti.

6 ŞUBAT Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kınık yapılacak genel kurulda aday olmayacak.

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, "Türk Kızılay Genel Başkanı" unvanı yerine "Kızılay gönüllüsü" ifadesini kullanmaya başladı.

Dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay’ın çadır satması hakkında "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez" demişti.

KINIK’IN İLK PAYLAŞIMI AYET OLDU

Kerem Kınık, istifasının ardından Twitter üzerinden ilk paylaşımında İsra suresinin 80. ayetini paylaştı. Kınık’ın paylaşımı şu şekilde:

"Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!"

"İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR" DEMİŞTİ

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz Mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara "Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur" yanıtını vermişti. AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık, şunları söylemişti:

"Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP'a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük."

YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU

İstifa eden Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın koltuğuna Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz geçecek.

fatma-meric-yilmaz-resim-005.jpg

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, AKP iktidarı döneminde Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Sağlık Bakanlığı adına devrini gerçekleştirdi.

YENİ BAŞKAN MENZİLCİ ÇIKTI

Kerem Kınık'ın istifası sonrası vekaleten göreve getirilen Fatma Meriç Yılmaz, daha önce Menzil tarikatına bağlılığıyla gündeme gelmişti. Yılmaz, Menzil Tarikatı ile hakkında çıkan haberler için ne doğrulamıştı ne de yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler