Erdoğan Yozgat'tan emekliye seslendi!

Erdoğan Yozgat'tan emekliye seslendi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşuyor.

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Öyle sağa sola savrularak birileri bir şeyler yapalım derse buna aldanmayalım. Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizin hizmetinizde. Rabbim ömür, milletimiz destek verdikçe sizin için çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki Yozgatlılar olarak bizden duanızı, desteğinizi esirgemeyin. Gerisi bizim için mesele değildir. Sorun mu var çözeriz, engel mi var aşarız, sıkıntı mı var gideririz. Yozgat bizimle olduğu müddetçe gerekirse yedi düvele meydan okumaktan çekinmeyiz. Meydana gelirken sordum, şu anda meydandaki bu ihtişam ne kadar diye. Emniyetten rakamı aldım. 50 bin. Hamdolsun. Yozgat bugüne kadar bizi hiçbir zaman bu yolda yalnız bırakmadı.

Gabar'da petrol çıkardık. Teröristleri temizledik ve şimdi oradan her gün binlerce, on binlerce varil hamdolsun petrol çıkarıyoruz. Devletimizin toprakları üzerinde operasyon yapılmasına, vatanımızın bölünmesine müsaade etmedik. Gazze'den Filistin'e, Türkistan'dan Karabağ'a ne kadar işgal, zulüm varsa elimizle, dilimizle ve kalbimizle müdahale ettik.

Düne kadar toplu iğneyi ithal eden bir Türkiye vardı. Tabancasını bile yurt dışından satın alan değil, 5.5 milyar dolar ihracatla savunma sanayiinde destan yazan bir Türkiye var. Kardeşlerine sırtını dönen değil, kardeşlerinin hakkını korumak için her türlü adımı atabilen bir Türkiye var. Balkanlar'da barışın korunmasında, Karabağ'da 30 yıllık işgalin sonlanmasına aktif rol alan, güçlü, cesur bir Türkiye var. Türkiye'yi bugünlere sizlerle birlikte getirdik. Ekonomiden ihracata, turizmden istihdama her alanda ülkemizi 4-5 kat büyüttük. Irak ve Suriye'nin kuzeyini terör örgütüne beraberce dar ettik.

Milli savaş uçağımız KAAN'ı gördünüz mü? KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah 2028 yılında bir uçak sesi duyup başımızı kaldırdığımızda gökyüzünde KAAN'ı göreceğiz. Ülkemizin ilk milli markası Togg, tam bir yıldır yollarımızı süslüyor. Bundan 60 yıl önce Devrim Otomobili'ni engellemişlerdir ama Togg'da buna muvaffak olamadılar. Pek çok iftira attılar ancak emellerine ulaşamadılar. Fabrikası bile yok diyenlere aldırmadan yolumuza kararlılıkla devam ettik ve sonunda başardık. İnşallah çok daha fazlasını başaracağız. Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına dahil edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ekonomimizin ihracat, üretim, istihdam ve büyüme tarafında hiçbir sorunumuz yok. Deprem sebebiyle oluşan 104 milyar dolarlık ilave yüke rağmen geçen sene yüzde 4.5 gibi yüksek oranda büyüdük. Milli gelirimiz ilk kez 1.1 trilyon doların üzerine çıktı. Nereden nereye... İşsizlik oranımız yüzde 9.4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Turizmde de 57 milyon turist ve 54.5 milyar dolar geliri yakaladık.

EMEKLİ VE ÇALIŞANLARA MESAJ

En büyük sıkıntımız olan enflasyon konusunda da yılın ikinci yarısından itibaren güzel haberler gelecek. Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz. Hayat pahalılığının emeklilerimizi bunalttığını biliyorum. 5 bin lira ödemeden, yüzde 50'yi bulan maaş ve ikramiye artışları adımı attık. Bu 3 düzenleme ile bütçeden 300 milyar liralık ek kaynak kullandık. Son olarak promosyonların yükseltilmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 bin ila 12 bin lira promosyon ödemeyi kararlaştırdı, dünden itibaren başvuruları almaya başladı. Özel bankaların da bunun altında rakamlar vermeyeceğine inanıyoruz. Bayram ikramiyesini nisanın ilk haftası yatırıyoruz. Çalışanlar ve emeklilerimizi enflasyona bundan sonra da ezdirmeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler