Erdoğan'a hakaretten 900 kişiye dava açıldı

Erdoğan'a hakaretten 900 kişiye dava açıldı

Türkiye demokrasi tarihinin en baskıcı yıllarını yaşıyor… Nedeni Erdoğan’ın, en küçük bir eleştiriye bile tahammül edememesi. Bu da rakamlarla ortada. 1.5 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde hakaret iddiasıyla 1.300 kişi için soruşturma izni istendi…

Ankara Barosu tarafından “Cumhurbaşkanı’na Hakaret Suçunun Anayasa’ya Aykırılığı ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ düzenlendi. İlk oturumun başkanlığını gazeteci yazar, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden yaptı. Özden, ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini söyledi. Özden, “Bugünkü Cumhurbaşkanı görevlerini yerine getirirken yaptığı andın dışına çıkıyor. Kendisini görevinin anayasal sınırlarının içine çekmek biraz güç. Kendisinin neden olduğu durumu eleştirenlerin tutukevlerine düşmeleri de çok acı” dedi.

‘SORUN CUMHURBAŞKANININ KİŞİLİĞİ’
Paneldeki konuşmacılar arasında yer alan YARSAV Başkanı Murat Arslan da Cumhurbaşkanı’na hakaret suçununun artık siyasal bir sorun haline geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı’nın son 1 yılında Ahmet Necdet Sezer’e hakaretten 26, Abdullah Gül’e hakaretten de 139 kişiye soruşturma açıldığını belirterek, Tayyip Erdoğan’ın 1,5 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde ise hakaret suçundan 1300’den fazla kişi hakkında soruşturma açılması için Adalet Bakanlığı’ndan izin istendiğini söyledi ve şöyle dedi: ”“Bunlardan yalnızca 15-20 tanesi reddedilirken, şu ana kadar 900’üne kovuşturma izni verildi. 400’e yakın izin talebi de halen incelemede... Bu kadar vatandaşıyla kavgalı, davalık olan başka cumhurbaşkanı yok. Evet bu maddenin varlığı başlı başına bir sorun ama bundan daha büyük sorun ise mevcut Cumhurbaşkanı’nın kişiliği, davranış biçimi ve siyaset anlayışıdır."

BEKİR COŞKUN: HUKUKA İHTİYAÇ VAR
Çalıştayda konuşan gazeteci yazar Bekir Coşkun da muhalefeti eleştirdi. “Başımızda iki büyük sorun var” diyen Coşkun, “İlki şu anki CHP yönetimi. İyi muhalefet yapmak yerine bizi din tüccarlarına bıraktılar. Türkiye’de ciddi bir muhalefet olmadığı için Maraş, Çorum, Sivas katliamları oldu. İkinci şanssızlığımız ise arkamızda kamuoyu desteği olmaması. Bizim en çok hukuka ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler