‘Erdoğan’a itaat farz’ diyen rektör istifa etti!

‘Erdoğan’a itaat farz’ diyen rektör istifa etti!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘itaat etme’nin ‘farz’ olduğunu savunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın istifa ettiğini duyurdu.

Rektörün söz konusu ifadeleri katıldığı bir televizyon programında kullanmış, AKP’den de tepki gelmişti. AKP Grup Başkan Vekili Naci Bostancı Twitter hesabından “Harran Üniversitesi Rektörü’nün Cumhurbaşkanımızla ilgili sözlerinin, Cumhuriyetimizle, İslamla, Cumhurbaşkanımızın siyasal anlayışıyla, rektörlük makamında aranan akademik müktesebatla hiçbir ilgisi yoktur” demişti.

Taşaltın ise bugün yazılı bir açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. Eski rektör, açıklamada, göreve geldiği 6 Nisan 2015’den bugüne kadar, büyük bir özveri ve gayretle ülkesine, milletine, Urfa’ya ve üniversiteye hizmet etmeye çalıştığını söyledi

Bu süreçte birçok zorlukla mücadele etmek durumunda kaldığını ve her zaman milletin menfaatlerini ön planda tutmayı şiar edindiğini savunan Taşaltın, açıklamasına şöyle devam etti

“Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler