Erdoğan'dan 'pahalılık sürecek' mesajı

Erdoğan'dan 'pahalılık sürecek' mesajı

19. MÜSİAD Expo, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkilerini sürdüreceği anlaşılıyor" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan MÜSİAD EXPO'ya katıldı.

Burada yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle meydana gelen tahıl krizi hakkında konuşan Erdoğan, Rusya'nın çekildiği tahıl koridoru anlaşmasına Birleşmiş Milletler'in (BM) ve Türkiye'nin aracılığıyla verilen garantileri yeterli bulmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını verdi.

"YENİ BİR ADIM ATIYORUZ"

Erdoğan, "Putin'le görüşmemde, az gelişmiş ülkelere ücretsiz tahıl gönderme konusunda mutabık kaldık. Ukrayna'daki tahılın az gelişmiş ülkelere gitmesi öncelik olmalıdır" dedi.

Erdoğan, 3 Kasım akşamı BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de konuyu görüştüğünü bildirdi.

'PAHALILIK SÜRECEK' MESAJI

Artan enerji, gıda ve hammadde fiyatlarının ekonomi üzerindeki etkilerini sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, hayat pahalılığının da devam edeceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, "Bizim asıl maharetimiz böyle dönemlerde kendimize yeni çıkış yolları bulmak değil mi? Şikayet etmeyip, çözüm yollarına bakacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler