Erdoğan'dan parti içine mesaj: Bayrağı bırakmalıdır

Erdoğan'dan parti içine mesaj: Bayrağı bırakmalıdır

Erdoğan, "AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"- AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler oldu. Hepsinin değerlendirmesini yaptık.

- İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz.

- İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak bir nesil siyasette yetiştirdik.

"KENDİ TEŞKİLATINA VEFA GÖSTERMEYEN..."
Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti önümüzdeki yarım asırda da milletimize hizmet edecektir. Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez. AK Parti Türkiye’nin partisidir, birikimi Türkiye birikimidir. Türkiye’yi demokrasiden ekonomiye kadar her alanda kendi ayakları üzerinde bir ülke haline getirmeye çalıştık.

AK PARTİ SIRÇA KÖŞKLERDE SİYASET YAPAN
HALKA TEPEDEN BAKAN SİYASETÇİLERİN YERİ DEĞİLDİR
Hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez 2001’den bu yana kadar partimize gönül vermiş kardeşlerimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir. Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

- Sizlerden hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez partimize gönül vermiş kardeşlerimize ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, dertleri ve sıkıntılarına çözüm aramanızı istiyorum. Daha da önemlisi aranızdaki bağı kopartmamanızı istiyorum.

- Göreve geldiğimizde evinde arabası dahi olmayan benim halkım benim vatandaşım bugün bırakın bir arabayı birçok yerlerde artık bir araba iki araba evlerimizde var.

- Pençe 1 ve Pençe 2 harekatlarıyla ilk defa kalıcı çözümler bulma yolundayız. Erbil'deki konsolosluk görevlimize yapılan saldırı harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla diğerlerini de inlerinde etkisiz hale getirdik.

- F-35 projesinden dışlanma tehditleri başta olmak üzere hiçbir yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını bir kez daha belirtmek isterim. Türkiye'ye daha fazla haksızlık yapılmamalıdır.

- Amerika ile Suriye sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturma görüşmeleri ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük.

- F-35'le ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika'da pilotlarımıza teslim ettiler. Ondan sonra 'patriot'u niye bizden almadınız da S-400'ü Rusya'dan aldınız dediler. Buradan Amerika'nın kongresine de sesleniyorum. 'Patriot'u siz vermediniz. Biz paramızla alıyoruz, paramızla vermiyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Biz size aldık, alıyoruz dedik. Verecekseniz patriot alırız da dedik. Kusura bakmayın. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da tedbirlerimizi alır başka yerlere döneriz. Çünkü biz eli bağlı duramayız.

MERKEZ'İN FAİZ İNDİRİM KARARI

- Uzun zamandır %24 oranındaki faizin ülkemiz için oldukça yüksek olduğunu savunurum. Yüzde 24'ün üzerine çıktığı zamanlar da oldu. Bundan ne kadar rahatsız olduğumu hep söyledim. Ama bunu maalesef dönemin Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Hep oyalama taktikleriyle gittiler. Her dile getirdiğimizde faiz oranlarındaki dramatik düşüşlerin ekonomiyi tepetaklak edeceğini öne sürüyordu. Dün MB faizlerde 425 baz puanlık düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi? Hayır. Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli değil.

- Yıl sonuna kadar kademeli şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar. Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ancak CHP eliyle yönetilir' diyen sizsiniz.

Bu ülke güdümlü demokrasiyi CHP'den öğrenmiştir. İl başkanları valilik yapmıştır bunları da gördük. Biz tabii yolumuza devam edeceğiz ve; 'Hava alanı yaptıkları için övünüyorlar, kaça yaptıklarını ben bilmiyorum' ya sen o işlerden pek anlamazsın sen yalana devam et. Bunları benim halkım biliyor.

SANA MI SORUP DA ADIM ATACAĞIZ?
Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz. Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacak.

Onlarla el ele kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürümen seni kurtarmayacaktır. Şimdi onları inlerinde vuruyoruz, vurmaya devam edeceğiz. Senin adamların onların tabutlarını taşıyadursun bir şerefli insanlarımızın tabutuna el veririz. Başkasına değil. Utanmadan 'emir alma noktasına geldi' diyor. IMF'e borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız!

'Türkiye'nin dünyada itibarı zedelenmiş' gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Senin dünyada ne itibarın var ya? Ha var var, Sosyalist Enternasyonal var ya bunları arada bir çağırıyorlar, bunlar itibar gördük diye seviniyorlar. Benim BM'de yaptığım konuşmaları saptıracak kadar buralarda da her türlü yalana başvuruyor. Bak izle bu sene de BM Genel Kurulu'nda nasıl bir konuşma yapacağım, onu da bir izle.

FINDIK TABAN FİYATINI AÇIKLADI
Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 TL.

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI
İçimizden çıkıp da çok parti kuranlar oldu şimdi kimse adlarını hatırlamıyor. Kafanıza takmayın ihanetin bedelini ağır öderler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler