Erdoğanın talimatıyla Kınıklıoğlu ABD yolunda

Erdoğan'ın talimatıyla Kınıklıoğlu ABD yolunda

Suat Kınıklıoğlu Başbakan Erdoğan'ın talimati ile ABD'ye gidiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25-26 Haziran'da Kanada'da yapılacak G-20 zirvesinde, ABD Başkanı Barak Obama ile yapacağı görüşme öncesinde ABD’ye bir heyet gönderiyor.

ABD heyetinde AK Parti Çankırı Milletvekili, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Suat Kınıklıoğlu’nun yanısıra Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, AK Parti Ankara Milletveki Zeynep Dağı yer alıyor.

14-19 Haziran 2010 tarihlerinde Washington’da bulunacak heyetin Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Amerikan Kongre üyeleri ve basınla bir araya gelmesi bekleniyor.
Kınıklıoğlu Washington temasları kapsamında başta İsrail'le yaşanan kriz ve İran’a yaptırım konusu olmak üzere tüm konularda Amerikan tarafına Türkiye'nin görüşlerini ve hassasiyetlerini aktaracaklarını belirtti.

Özellikle Mavi Marmara barış gemisine İsrail'in yaptığı saldırı ve BM'nin İran'a yönelik yaptırım kararıyla hareketlenen Türk-Amerikan ilişkilerinin bu ziyaretle daha fazla gündeme gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler