Eren Erdem'e tahliye

Eren Erdem'e tahliye

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem, 489 gün sonra infaz süresi gözönüne alınarak tahliye kararı verildi.

Eren Erdem’in avukatlarının yeni yasa tasarı paketinin kabul edilmesinin ardından İstinaf Mahkemisi’ne yaptığı başvuruyu görüşen İstanbul 3. Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Erdem’in infaz süresinin gözönüne alınarak tahliye edilmesine karar verdi. 

Karar dilekçesinde, “CMK’nın 104/3.maddesine göre yapılan incelemede tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında verilen ceza miktarları, tutuklulukta geçirdikleri süreler ve olası temyiz yasa yolunda geçecek süre dikkate alınarak tahliye taleplerinin kabulü ile sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey’in ayrı ayrı tahliyelerine, başka suçtan hükümlü veya tutuklu bulunmadıkları takdirde derhal salıverilmelerinin sağlanması için ilgili yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verilmiştir” denildi. 

Karar da ayrıca Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında “yurt dışına çıkamama” yönündeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına yer verildi. 

“GEÇ KALMIŞ KARAR”
Tahliye kararının açıklanmasının ardından Eren Erdem’in ailesinde de büyük bir sevinç yaşandı. Eren Erdem’in kardeşi Erdeniz Erdem, yaptığı açıklamada, ailece çok mutlu olduklarını belirterek, “Çok mutlu olduk. Eren için verilen tahliye kararı geç alınmış bir karar. Yaklaşık bir haftadır, Yargı Paketi’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasından beri itiraz dilekçemiz işleme alınmıyordu. Bugün (dün) işleme aldılar ve tahliye kararı alındı. Dosyası Yargıtay’a gidecek. Yaklaşık bir buçuk yıl süren bu esaretin bedeli elbette ki ödenmez. Bu konuda çok üzgünüz tabii ama adaletin geç de olsa tecelli etmesi bizi mutlu etti. Ailece şoka girdik. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayanlara çok teşekkür ederiz. Eren bundan sonra kendisini özgür mecrada temsil edecek. Eren’i alıp evimize gideceğiz. Ailesine, arkadaşlarına ve biricik oğluna kavuşacak” dedi.

Tahliyesine karar verilen Eren Erdem ilerleyen saatler cezaevinden çıkacak.

VE EREN ERDEM TAHLİYE EDİLDİ

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, saat 20:00 sularında Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

eren-erdem-tahliye-edildi-nerede-kalmistik-chp-resim-0102.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler