Erkan Baş: AKP gibi yönetmek isteyenler, AKP'yi yenemezler

Partisinin İstanbul il örgütü binasında düzenlediği basın toplantısında Altılı Masa'ya seslenen TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "AKP gibi yönetmek isteyenler, AKP'yi yenemezler" dedi.

TÜRKİYE İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, partisinin İstanbul İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarında Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Baş, Altılı Masa'ya ve muhalefet güçlerine seslenirken "AKP gibi yönetmek isteyenler, AKP'yi yenemezler" dedi.

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısına basın emekçilerini ve yurttaşları selamlayarak başlayan Baş, hafta sonu gerçekleştirilen TİP Parti Meclisi (PM) toplantısında alınan kararları yurttaşlarla paylaştı. Baş, "Bütçe görüşmeleri ve Bartın Katliamı gündemimizde ön sıralarda. Parti Meclisimiz bir karar aldı: Parti sözcümüz Sera Kadıgil, Emek Bürosu üyesi yoldaşlarımız ve bölge örgütünden arkadaşlarımız Bartın'a gidiyorlar. Bartın'da incelemelerde bulunacaklar, yurttaşlarımızı dinleyecekler ve davanın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

"İktidarın halk düşmanı politikalarına karşı kararlı bir mücadele sürdürüyoruz" diye konuşan Baş, şöyle devam etti:

"Seçimlere kadar en etkili biçimde iktidara karşı halkın sesini yükseltmek için çabalarımız devam edecek. Türkiye'nin hızlı bir biçimde seçim atmosferine girdiğini görüyoruz ve doğal olarak Parti Meclisimiz seçimleri bir gündem olarak değerlendirdi. Bu çerçevede ilk söylemek istediğimiz şey şudur:

Kaynağını açık bir biçimde iktidarın muhalefeti paralize etme çabalarından alan muhalefeti bölme girişimlerinin, muhalefeti birbirine düşürme girişimlerinin yarattığı bir dağınıklığı gözlemlediğimizi paylaşmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz.

ALTILI MASA'YA ÇAĞRI

Türkiye tarihi bir kırılmaya doğru gidiyor, böyle bir kırılma anında hiçbir liderin, hiçbir siyasi partinin, adını vererek söyleyeyim; Altılı Masa'nın hiçbir bileşeninin de kendisini önceleyen bir değerlendirme yapma hakkı yoktur. Bu iktidar eliyle ülkenin gündemine sokulmak istenen 'aday kim olacak?' tartışmasının yarattığı gerilim, milyonlarca yurttaşımızın ortak duygusu olan Saray Rejimi'ne son verme kararlılığını, umudunu ve heyecanını bozucu bir etki yapmaktadır. Buradan tüm muhalefet güçlerine ve özel olarak da Altılı Masa'ya çağrımız bu oyunu bozmaktır.

Kamuoyuna yansıyan tartışmaları büyük bir şaşkınlıkla ve kızgınlıkla izliyoruz. Aday belirleme sürecinde yaşanılan bu kararsızlık, iç tartışmalar, sağcılığın panzehrinin daha fazla sağcılık olduğunu söyleyen bu anlayış ancak ve ancak Saray Rejimi'nin ömrünü uzatmaya yaramaktadır.

Bu ülkenin milyonlarca emeğiyle, alın teriyle geçinen onurlu yurttaşının sorunu kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı sorunu değildir, sorun 'Erdoğan Rejimi'ne nasıl son verilecek?' sorunudur.

Biz Türkiye İşçi Partisi olarak şunu açıklıkla söylüyoruz: Bizim sorunumuz koltuğa kimin oturacağı değildir. Biz şu anda Erdoğan'ın oturduğu koltuğa kimin oturacağının değil, o koltuğu çöpe atmayı tartışmalıyız. Bunun için de tüm muhalefet güçleri akıllı ve sorumlu davranmalıdır.

Bu vesileyle değerli yurttaşlar Türkiye İşçi Partisi'nin, Tayyip Erdoğan'ı yenmek için illa sağcı bir aday gerektiği fikrini yanlış bulduğunu da açıklıkla paylaşmak isteriz. Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz.

"AKP GİBİ YÖNETMEK İSTEYENLER AKP'Yİ YENEMEZLER"

Bu ülkede AKP'ye karşı 20 yıldır direnen milyonlarca insanı yok sayan bir anlayışın Tayyip Erdoğan'ı yenmesi mümkün değildir. Yurttaşlarımız, bu dinci-gerici kuşatmadan, eğitimden sağlığa her alandaki piyasalaşmadan, halkın varlıklarını özelleştirmeler aracılığıyla yağmalayan anlayıştan, her alandaki baskılardan, yasaklamalardan, yoksulluğu 'kader' diye dayatan bu rezil düzenden illallah etmiş durumdadır.

Şimdi bu düzeni, çeşitli yamalarla sürdüreceğini, emeğe, kadına, doğaya düşman o anlayışı devam ettireceğini taahhüt edenlerin, yurttaşlarımızın takdirini ve desteğini kazanması mümkün değildir.

TİP olarak, bizim öncelikli gündemimiz Saray Rejimi'nin yenilmesidir. Bizim gündemimiz Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin yenilmesidir. Tam da bu nedenle, apaçık gördüğümüz bir gerçeği bir kez daha ifade etme ihtiyacı duyuyoruz: AKP gibi yönetmek isteyenler, AKP'yi yenemezler. Bizim açımızdan mesele bu kadar basittir!"

TİP SEÇİM GÖNÜLLÜLERİ AĞI

Konuşmasının devamında TİP'in milletvekilliği seçimleri için de önemli kararlar aldığını söyleyen Erkan Baş, seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanabilmesi için "TİP Seçim Gönüllüleri ağının oluşturulmasına karar verildiğini" söyledi.

"Tüm dostlarımızı, ülkemizin güzel geleceği için katkı koymak isteyen tüm yurttaşlarımızı çalışma ilkeleri çok yakında açıklanacak TİP Seçim Gönüllüleri ağına katılmaya davet ediyoruz" diyen Baş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin siyasi ikliminin Türkiye İşçi Partisi'ni var eden, onu siyasette sorumluluk üstlenmeye çağıran çok önemli bir özelliğine daha burada vurgu yapmak istiyorum. İktidarın ve düzen siyasetinin yok saydığı, hani 'adı sanı bilinmeyenler' diye küçümsediği, sesini bile duymak istemediği milyonlar; yani biz, bu ülkenin onurlu yurttaşları, eğer biz örgütlenirsek bu düzen değişir. Biz bir güç oluşturabilirsek bu düzen değişir. Bu yüzden Türkiye İşçi Partisi'nin seçim gönüllüleri ağına katılmak ülkenin aydınlık geleceği için katkı koymak isteyen tüm yurttaşlarımıza bir görev, bir sorumluluk olarak çağrı yapıyoruz.

"EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MİLYONLARCA YURTTAŞIMIZ İÇİN UMUT HALİNE GELDİ"

Ayrıca ülkenin pek çok kentinde mahalle temsilcileriyle partimizin siyasetini mahalle düzeyinde örgütlemek üzere de yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu vesileyle parçası olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakımızın da milyonlarca yurttaşımız için bir umut haline geldiğini görmekten duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum. Emek ve özgürlükten yana, halkçı politikaların gerek toplumsal mücadelelerde gerekse seçimlerde en güçlü seçenek haline gelmesi için hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İttifakımızın daha fazla yurttaşımızı temsil eder hale gelmesi, içinde yer alan tek tek partilerin de güçlenmesi anlamına gelir. Aynı şekilde, partilerimizin etkinliklerini arttırması, güçlenmesi, büyümesi ittifakımızı da güçlendirecek ve büyütecektir. Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi, ittifakın bu yaklaşımından hareket ederek, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına emeğin, özgürlüğün, eşitliğin, barışın ve kardeşliğin damga vurmasını sağlayacak ana aktör haline geleceğine inanmaktadır. Bunun için çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler