Erkan Köroğlu, istifanın eşiğinden döndü

Erkan Köroğlu, istifanın eşiğinden döndü

Ak Parti Çankırı İl Başkan Yardımcılığı görevinden

uzaklaştırılan Av. Erkan Köroğlu, il yönetim kurulu üyeliğinden de istifa ediyordu! Köroğlu'nun "istifanın eşiğinden" milletvekili Dr. Nurettin Akman'ın döndürdüğü iddia ediliyor.

Daha önce de Çankırı Belediyesi avukatlığı sözleşmesi yenilenmeyen Av. Erkan Köroğlu, geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Av. İdris Şahin tarafından "başkan yardımcılığı" görevinden uzaklaştırıldı.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Köroğlu'nun görevden uzaklaştırılmasının altında yatan temel sebeplerin başında 12 Eylül referandumunda oy kullanmaması, Çankırı belediyesi avukatlığından azli sonrası basında (sözcü18.com'da) çıkan haberler ve son olarak da Baro seçimlerinde Av. İdris Şahin'e karşı hazırlanan "rakip listede" yer alması olarak gösterildiği öğrenildi.

Belediye avukatlığından azledilmesi ile birlikte gelişen olaylarla birlikte son olarak da İl Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Av. Erkan Köroğlu, yaşanan bu gelişmelerle "partiden istifanın eşiğine" kadar geldi.

İSTİFAYI MİLLETVEKİLİ AKMAN ÖNLEDİ!
İl Başkanı Av. İdris Şahin tarafından İl Başkan Yardımcılığı görevinden uzaklaştırılan Av. Erkan Köroğlu, kendisi hakkında alınan bu karar sonrası "parti yönetim kurulu üyeliği"nden istifayı göze aldı. Konuyla ilgili olarak başta milletvekili Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu ile görüştüğü öğrenilen Köroğlu'nun, özellikle Akman'ın ricası üzerine bu istifayı gerçekleştirmediği öğrenildi.

Kulislerden sızan bilgilere göre milletvekili Akman'ın, Av. Köroğlu'na "Önümüzdeki süreçte İl Başkanı milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa edecek. Bu istifa sonrası boşalan İl Başkanlığı koltuğuna senin oturma şansın fazla. Biraz daha sabır!" şeklinde ya da buna benzer cümlelerle "istifanın" önüne geçtiği şeklinde.

Bununla birlikte Av. Köroğlu'nun milletvekili Suat Kınıklıoğlu ile de görüşerek benzer yönde telkinler aldığı gelen bilgiler arasında.

ŞAHİN: HAYIRLI OLSUN!
Konuyla ilgili olarak Ak Parti Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin'e "görevden alınma doğru mu?" şeklindeki sorumuza Başkan "Ben görevinden alındı ya da alınmadı diyemem! Basından sorumlu başkan yardımcımız gerekli açıklamayı yapar. Kendisi için hayırlı olsun demekle yetineceğim" dedi. Öte yandan gelişmelerle ilgili düşüncelerini almak istediğimiz Av. Erkan Köroğlu'na telefonla ulaşma gayretlerimiz ise olumlu bir sonuç vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler