Erler Tekstil 30'uncu kuruluş yıldönümünü kutladı

Erler Tekstil 30'uncu kuruluş yıldönümünü Fairmont Quasar İstanbul Hotel'de çalışanlarıyla, tedarikçileriyle ve de özel konuklarıyla birlikte gerçekleşen muhteşem bir geceyle kutladı.

RESMİ olarak 1992 yılında hayata geçirilen Erler Kumaşçılık ile başlıyor olsa da hikâyesi, Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinden İstanbul'a göçen Galip Karataş’ın Sultanhamam’da bir manifaturacıda tezgâhtar olarak çalışmaya başladığı 60’lı yıllara kadar uzanır. İplik ve kumaş sektörlerinden oluşan bir tekstil sanayinin olduğu ama henüz hazır giyimin gelişmediği 60’lar İstanbul’unda kumaşla ilk tanışma! Ticaretle yoğrularak nesilden nesile aktarılacak bir değere dönüşecek bu tanışıklık, Galip Karataş’ın 1979 yılında 'matbaacı' Osmanbey’e gelip bir manifatura mağazası açmasıyla çok farklı bir sürece girer...

80’lerden sonra Türkiye hazır giyim sektörü gelişmeye, Osmanbey değişmeye başlamıştır... 1992 yılında değişen koşullar ve sektörde oluşan ihtiyaç doğrultusunda grubun ilk göz ağrısı olan 'Erler Kumaşçılık' bir aile şirketi olarak hayata geçirilmiş, Galip Karataş, İlker Karataş ve Tuncer Özvar tarafından Osmanbey’de kurulan şirket, ticari faaliyetlerine ithal kumaşların toptan satışını yaparak başlamıştır.

Kuruluşunun üzerinden henüz 3 yıl geçmiştir ki; 1995 yılında son tüketiciye yönelik Bağdat Caddesi’nde bir perakende satış mağazası açılır. Dünya modasını yansıtan özel kumaşları Avrupa ile eş zamanlı olarak İstanbullu moda severlerle buluşturan Caddebostan mağazası, kısa sürede ünlü tasarımcıların ve moda evlerinin uğrak yeri olur.

Caddebostan mağazasının açılışından 2 yıl sonra yani 1997 yılında Aryateks hayata geçirilir. Özellikle yerli kumaş üreticileri ile sıcak temas sağlayarak grubun iç piyasadaki ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen Aryateks, sonradan ürün yelpazesini ithal ürünlerle zenginleştirip sınırlarını genişletse de şirketin yerli piyasa ile kurduğu ilişkiler bugün de korunmaktadır.

2005 yılına gelindiğinde ise grubun üçüncü firması Rikka Tekstil kuruldu. Moda dünyasından talep gören fakat grubun diğer şirketlerinin doğrudan odaklanmadığı emprime kumaş ve dijital baskıya yoğunlaşan Rikka, 2011 yılında kendi bünyesinde dijital emprime baskı sistemini hayata geçirir.

Böylece Erler Kumaşçılık’ın 90’larda 'toptan ithal kumaş satışı' ile başlattığı süreç, 2000’lerde bir şirketler topluluğuna doğru evrilirken; kurulan yeni şirketlerin ürün yelpazesine dâhil ettiği yerli kumaş ve dijital emprime baskı, Erler Tekstil’i hazır giyim sektörünün önemli tedarikçilerinden biri haline gelmesine vesile olur...

2007 Yılında yeniden bir yapılanmaya giden Erler Kumaşçılık, Erler Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanını alır. Yeniden yapılandırılan organizasyon şeması ile daha dinamik hale gelen Erler Tekstil, diğer şirketleri de bu yapılanma içine yerleştirerek, kurumsallaşma ve 'toplam kaliteye geçiş' çalışmalarına hız vererek Türkiye pazarında 'öncü' olmayı kendisine hedef koyar...

2014 yılında Aryateks, 'Anonim Şirket' olurken, aynı yıl, grubun sosyal sorumluluk girişimi olan Galip Karataş Eğitim ve Kültür ve Yardımlaşma Vakfı hayata geçirilir.

2017 yılına gelindiğinde Erler Kumaş, 'Galip Tekstil' ismiyle merkezini Osmanbey’e taşıyarak toptan satışa başlar. İki yıl sonra da kentsel dönüşüm nedeniyle Bağdat Caddesi’ndeki perakende mağazasını kapatarak Ümraniye’de yeni bir perakende mağazası açılır.

Yaşanan bütün bu süreçle birlikte 2020 yılına geldiğinde ise daha verimli çalışmak için grup şirketlerinin tek çatı altında toplanması gündeme gelir. Alınan kararlar neticesinde Arya Tekstil, Rikka Tekstil ve Galip Tekstil, tüm faaliyetlerini Erler Tekstil Anonim Şirketi’nde birleştirme kararı alır.

Kurumsallaşma sürecinde önemli bir adım atan Erler Tekstil, özellikle çalışanların kurumlarına karşı içtenliği ve güvenilirlik noktasında bu kimliğine sadakatle bağlıyken; kurumsallaşmaya öncelik veren, yaratıcılığı destekleyen, yeni iş fikirlerine açık profesyonel bir yaklaşımı, şirketin geleceği açısından öncelikli olarak tanımlamaktadır.

Moda endüstrisi ve tekstil teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip eden Erler Tekstil, her sezon abiye ve günlük kadın giyime yönelik sunduğu yüksek kaliteli kumaş koleksiyonları ile markalara, moda evlerine ve tasarımcılara ilham vermeye devam etmektedir...

VE 30'UNCU KURULUŞ YILDÖNÜMÜ FAIRMONT QUASAR ISTANBUL HOTEL'DE DÜZENLENEN MUHTEŞEM GECE İLE KUTLANDI

Erler Tekstil 30'uncu kuruluş yıldönümünü başta kurucuları Galip Karataş olmak üzere, tedarikçileri ve çalışanlarıyla birlikte Mecidiyeköy'de Fairmont Quasar İstanbul Hotel'de düzenlenen gece ile kutladı.

erler-kumas-osmanbey-30-yil-kutlama-resim-01.jpg

erler-01.jpgerler-01.jpgerler-01.jpg

erler-tekstil-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler