Erol Çakır CHP saflarında

Erol Çakır CHP saflarında

Çankırı'nın yetiştirdiği isimler arasında mümtaz bir yeri olan Erol Çakır, CHP'den İstanbul milletvekili aday adayı oldu.

Çankırı'nın yetiştirdiği önemli isimlerden, İzmir ve İstanbul eski Valisi Erol Çakır, CHP'den İstanbul milletvekili aday adayı oldu.

CHP'de milletvekili aday adaylığının son günü olan 25 Mart Cuma günü adaylık müracaatında bulunan Erol Çakır'ın CHP saflarında politikaya girmesi dostları arasında sevinçle karşılandı.

Sözcü18 haber merkezinin kendisine ulaştığı Erol Çakır "Ülkemizin içine sürüklendiği karanlık ortamda, tüm vatanseverlerin cumhuriyet halk partisi çatısı altında birleşmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle buradayım. Ve Sayın Kılıçdaroğlu liderliğinde daha aydınlık bir Türkiye yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum." dedi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
İLE İLGİLİ RAPORU

İstanbul eski Valisi Erol Çakır’ın Tayyip Erdoğan’ın Belediye başkanlığı döneminde başbakanlığa yazdığı gizli yazı. İşte o belge:

 “T.C
İSTANBUL VALİLİĞİ

Emniyet Müdürlüğüne

SAYI:B.O5.I.E.G.M.4.34.00.16

Arş.Değ.Br.A.99/Gz.28

KONU:BELBİM A.Ş.

BAŞBAKANLIK MAKAMINA

İstanbul Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığına Müşteki Berk ÜSTÜNDAĞ tarafından yapılan yazılı şikayet üzerine, belirtilen Başsavcılık 16.02.1999 tarihinde Emniyet Müdürlüğüne bir müzekkere yazarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekkülü olan BELBİM A.Ş. tarafından AKBİL(Akıllı Bilet) Projesinin ihale edilmeden üstlenildiğini ve adı geçen kuruluş tarafından Fazilet Partisine yakınlığı ile tanınan bir firmaya sipariş verildiğini, ihalenin usulsüz olmasının yanı sıra 2 $’a mal olan okuyucuların 6 $’a Belediyeye satışının yapıldığını, bu şekilde Belediyenin 4 Milyon $ zarara uğratıldığını ayrıca akıllı kartların dolumunu yapan AKBİL 24 otomatik dolum cihazlarının hiçbir belge karşılığı olmaksızın nakit para karşılığı, sanal para bastığını bu konunun Belediyenin kartın kullanım alanları ile ilgili sektörlerde Devlete ödenmesi gereken verginin ödenmediğini, ayrıca kartların güvenlik sistemlerinin kasıtlı olarak BELBİM A.Ş. çalışanlarınca devreden çıkartılarak günlük bilgisayar veri çıkışlarının raporlarının alınmadığını, böylece her ay yaklaşık 3-4 Trilyona yakın paranın Fazilet Partisine yakın firmalar tarafından havuz hesaplarına aktarıldığını bu hesaplardan da adı geçen partinin kuryeleri vasıtasıyla paranın partiye ve Recep Tayyip ERDOĞAN’a gittiğini içeren dosyanın araştırılması istenmiştir.

16.02.1999 tarihinden itibaren yukarıda özetlenen konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar da belirtilen konuların büyük ölçüde doğru olabileceği, Devlete ödenmesi gereken vergilerin ödenmediği, ayrıca; organize olarak BELBİM, İGDAŞ Ulaşım A.Ş., İSTAÇ Halk Ekmek,İSTON ve İSFALT adlı Belediye İktisadi Teşekküllerinin tüm gelirlerinin Vakıflar Bankasında açılan bir hesapta toplandığı, buradan da denetimi imkansız kılmak için bir çok hesapta paranın dolaştırıldıktan sonra Fazilet Partisine yakınlığı ile bilinen firma ve şahıslara aktarıldığı, Fazilet Partisinin bazı adaylarının seçim giderlerinin karşılandığı, Akit, Yeni Şafak ve Kanal 7’ye devamlı kaynak aktarıldığı, ayrıca bu havuz hesabından isimleri tespit edilen firma ve şahıslara aktarım yapılması için özel bankalarda başka havuz hesaplarının oluşturulduğu, bu firmaların büyük miktarlarda naylon fatura keserek karşılıksız trilyonlarca T.L yi parti ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının mutemet şahıslarına verdiği duyumu alınmıştır.

Belirtilen konuların ayrıca Başbakanlık Takip Kurulunca da izlendiği istihbar olunmuştur.

Yukarıda belirtilen konularla ilgili planı operasyona 12.04.1999 gününden itibaren başlanacaktır. Konunun önemi ve kapsamı itibari ile yine Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığının 07.04.1999 tarihli İstanbul Valiliğine hitaben yazdığı yazı gereği  operasyonda Emniyet Birimlerine destek vermek amacıyla Belirtilen nitelikteki uzmanların görevlendirilmesi için;

Bilgi ve gereğini arz ederim. Erol Çakır - İstanbul Valisi”

EROL ÇAKIR KİMDİR?
Çankırı'da 1943 yılında doğan Erol Çakır ilk ve orta tahsilini Çankırı'da yaptıktan sonra 1965 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Mezuniyetten hemen sonra İçişleri Bakanlığında göreve başladı. Sırasıyla Bayramiç, Kulu, Suruç Güdül İlçelerinde Kaymakamlık görevlerinin ardından 1978 - 1979 döneminde Devlet Lisan Okulunu bitirdi.

Mülkiye Müfettişliği, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Rize, Muğla, Bursa Valilikleri, Merkez Valiliği, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunan Erol Çakır 24.07.1997 tarihinde İzmir Valiliği görevine başladı. 06.08.1998 tarihinde de İstanbul Valiliğine atandı.

Edebiyat Öğretmeni Mübeccel Hanımla 1974 yılında evlendi. Çakır çiftinin Özge ve Gökçe adlarında 2 kızı bulunmakta. 5 yıl 6 ay 10 gün İstanbul Valiliği yapan Çakır, 16 Şubat 2003 tarihinde görevini Muammer Güler'e devretti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler