Erzurum'da iki çocuk öldü, savcılık ‘kovuşturmaya yer yok’ dedi

Erzurum'da iki çocuk öldü, savcılık ‘kovuşturmaya yer yok’ dedi

Erzurum’un Hınıs ilçesine bağlı Akbayır Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hayvan içme suyu göletinde iki çocuğun boğularak yaşamlarını yitirmesine dair savcılık ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verdi.

ERZURUM’un Hınıs ilçesine bağlı Akbayır Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hayvan içme suyu göletinde iki çocuğun boğularak yaşamlarını yitirmesiyle ilgili savcılık ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verdi.

Yapılan hukuki itirazlar da sonuç vermedi. Son olarak mahkeme de “davaya gerek yok” dedi.

BATAKLIĞA SAPLANAN ÇOCUKLAR YAŞAMINI YİTİRDİ

Olay 18 Ağustos 2023 günü Hınıs’a bağlı Akbayır Mahallesi'nde meydana geldi. 12 haneli mahallede birbirleriyle akraba 9 çocuk, Büyükşehir Belediyesi’nin yayla içine yaptırdığı hayvan içme suyu göletine gitti.

Dibi bataklık olan göletin sığ kısmında ayaklarını suya sokan 9 yaşındaki Ecrin Coşkun dengesini kaybedip düştü. Bunun üzerine 12 yaşındaki Elif Berfin Demir ile Serayi Çelik, suya girerek Ecrin’i çıkardı.

elif-berfin-demir-ecrin-coskun-erzurum-hinis-resim-02.jpg

Ancak bu kez de Serayi Çelik, bataklığa saplandı. Serayi’yi kurtarmak için tekrar suya giren Elif Berfin Demir, kuzeniyle birlikte gölette boğularak hayatını kaybetti.

MAHKEME İTİRAZI REDDETTİ

Yaşanan bu olayın ardından perişan olan aileler, Cumhuriyet Savcılığı’nın ‘kovuşturmaya yer yok’ kararıyla bir kez daha yıkıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı göletin çevresinde herhangi bir güvenlik önlemi ve de uyarı tabelası bulunmazken, ailelerin avukatı Yakup Çağrı Arısoy, savcılığın bu kararına itirazda bulundu. Ancak Hınıs Sulh Ceza hâkimliği itirazı reddetti.

GÖLETTE KEŞİF BİLE YAPILMADI

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada eksik ve yetersiz inceleme ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiğini ileri süren avukat Yakup Çağrı Arısoy, “Göletin kimin tarafından yapıldığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden sorulmadı. Teknik icaplara uygun yapılıp yapılmadığı hakkında bir bilgi alınmadı, hatta keşif dahi yapılmadı. Biz bu eksiklikler nedeniyle itiraz ettik. Hınıs Sulh Ceza hâkimliği itirazı reddederken, soruşturma dosyasında şüphelinin beyanının bulunduğunu belirtti. Oysa ki soruşturma dosyasında şüphelinin tespiti dahi yapılmamıştı ve bir beyanı yoktu” diye konuştu.

Konunun takipçisi olacaklarını kaydeden avukat Arısoy, itirazlarını sürdüreceklerini ve dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirttti.

BABA DEMİR: BİZ YANDIK KİMSE YANMASIN

Elif Berfin Demir’in babası Suat Demir ise olana bitene inanamadığını söyledi. Baba Demir, “Yavrumu ve yeğenimi kaybettim, adalete sığındım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacak ve adaletin er ya da geç tecelli etmesini bekleyeceğiz. Aileler olarak biz yandık kimseler yanmasın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler