Esenyurtta yangın faciası: 11 ölü - İZLE

Esenyurt'ta yangın faciası: 11 ölü - İZLE

Otel inşaatı şantiyesinde meydana gelen facia 11 işçinin ölümü ile sonuçlandı.

İstanbul Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde inşaat işçilerinin kaldığı çadırlarda çıkan yangın sonucu 11 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Olay yerinden görüntüler için - TIKLA

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde Cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekiplerinin incelemesi sürüyor.

SEBEP ELEKTRİK KONTAĞI MI?
Olay yerine gelen emniyet yetkilileri ve itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürürken yangının çıkış nedenini de araştırıyorlar. Yangının işçilerin ısınmak için kullandıkları elektrik kontağından çıkmış olabileceği düşünülüyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise yangının mutfaktan çıktığını kaydetti.

Yanan çadırdaki hasar gün ışıyınca ortaya çıktı

3 ÇADIR TAMAMEN KÜL OLDU
Günün ilk ışıklarıyla birlikte işçilere mezar olan çadırda sadece direklerin kaldığı görüldü. İşçilerin kaldığı üç çadır tamamen kül oldu. Yangından habersiz olan bazı vatandaşlar ise felaketi işe giderken öğrendi. Çadırlara her sabah ekmek getiren fırıncılar, olay yerine ellerinde ekmek kasalarıyla geldi. Karşılarında polisi gören fırıncılar, faciayı polislerden öğrendi. Ekmekleri yine de bırakmak istediklerini söyleyen fırıncılara polis izin vermedi.

"İŞÇİLERİN ÇOĞU SİVAS VE ORDU'DAN"
11 işçinin feci şekilde hayatını kaybettiği çadırlar bir alışveriş merkezinin inşaatında bulunuyordu. AVM inşatında çalışan bir işçi, çadırların 15'er kişilik olduğunu ve şantiye alanında yüze yakın işçi bulunduğunu söyledi. İşçilerden çoğunun Sivas ve Ordu'dan geldiğini belirten işçi, "Çadırlar elektrik sobasıyla ısınıyordu. Yangın büyük ihtimalle sobadan çıktı. Yanan çadırda kimler vardı bilmiyorum. Benim Ahmet Yağal adlı arkadaşım kayıp. Ona ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANI: "14 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaptığı açıklamada, yangının işçilerin ısınma amacıyla kullandıkları sobadan çıkmış olabileceğini kaydetti. Kadıoğlu, ''Yangın çadırların mutfak bölümünde çıkmış. Son aldığımız bilgiye göre 14 işçinin öldüğü bildirildi. Başımız sağolsun. Yaralı konusunda henüz bir bilgi almış değilim. Yangının çıktığı şantiyede 200 işçi kaldığı bilgisini aldık'' diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: "11 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ"
İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir inşaatın şantiyesinde işçilerin kaldığı çadırlarda çıkan yangında 11 işçinin hayatını kaybettiğini, yaralanan ise olmadığını bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Esenyurt İlçesi Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezinin inşaatına ait işçilerin kaldığı şantiye çadırlarından 3'ünde saat 21:10 sularında meydana gelen yangın neticesinde 11 işçimiz hayatını kaybetmiştir.

Olayda yaralanan olmamıştır.

Olay yeri incelemesi, savcılık makamı nezaretinde Emniyet ve İtfaiye tarafından yürütülmekte olup, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme devam etmektedir.''

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangınla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, yangınla ilgili ''hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından'' inceleme başlatıldı.

Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler, inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi.

kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler