Eski MİTçiye banyoda üç kurşun

Eski MİT'çiye banyoda üç kurşun

Eski MİT görevlisi, Bodrum Yalıkavak'ta evinin banyosunda başından 3 kurşunla vurulmuş halde bulundu.

Birinci MİT raporunun kilit isimlerinden, emekli MİT mensubu Haluk Akter, esrarengiz bir cinayete kurban gitti. Akter’in MİT’ten yakın arkadaşı olan Ferdi Tamer de 1990 yılında İstanbul’da öldürülmüştü. Akter'in öldürülmesiyle son 5 ayda öldürülen MİT'çi sayısı 6'ya yükseldi.

63 yaşındaki Tahsin Haluk Akter, yıllarca MİT'te görev yaptıktan sonra Bodrum Yalıkavak'ta yaşamaya başladı. Evinin banyosunda başından üç kurşunla vurulan Akter, küvette ölü bulundu.

KAMERALARA YANSIMIŞTI
Tahsin Akter'in evinin yakınındaki marketin güvenlik kamerasına ise çarpıcı bir görüntü takılmıştı. Olaydan bir gün önce eski MİT çalışanı Akter'in yanında iki kadın ve sahibi olduğu güvenlik şirketindeki ortağı A. ile birlikte eve geldiği kameralara yansımıştı.

GÜMBET'TE TÖREN DÜZENLENDİ
Jandarma Akter'in katillerini ararken eski MİT görevlisi dün gözyaşları içinde toprağa verildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından cenaze Bodrum'a getirildi ve Gümbet'te tören düzenlendi.

Cenazeye Akter'in 8 yıl önce boşandığı eşi Seyhun Güleç, İngiltere'de yaşayan kızı Aysim Akter, yakınları ve komşuları katıldı.

CİZRE'DE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNMUŞTU
Eski eş Seyhun Güleç, Akter'in 1977- 1990 yılları arasında MİT mensubu olarak görev yaptığını ve malulen emekli olduğunu belirterek "Cizre'de önemli görevlerde bulunmuştu. Böyle bir ölümü haketmedi. Katiller, gözlerinin içine bakamadığı için kalleşçe ensesinden vurup, öldürdü. Bu olayı, kadın veya borç gibi bir nedene bağlamak doğru değil. Olay, detaylı şekilde araştırılmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler