Eskişehir'de okul önünde mumlu eylem: Korku, kaygı had safhada

Eskişehir'de okul önünde mumlu eylem: Korku, kaygı had safhada

Türkiye'de 2016 yılından bu yana uygulanan kalıcı yaz saati özellikle veliler ve çalışanların tepkisini görüyor. Eğitim Sen Eskişehir Şubesine üye eğitimciler ve öğrenci velileri Murat Atılgan Ortaokulu önünde eylem yaptılar...

DÜNYADA çok az ülkede kabul gören kalıcı saat uygulaması birçok kesimin tepkisini çekerken, uygulamayla tasarruf edildiğini iddia eden yetkililer, uygulamanın devamı yönündeki kararlılığını sürdürüyor. Yaz saati uygulamasına bir tepki de Eskişehir'de eğitimciler ve öğrenci velilerinden geldi.

KARANLIKTA OKUL ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Kamuoyunda yedi yıldır tartışılan sabit saat uygulamasının kaldırılmasını isteyen eğitimciler ve öğrenci velileri akşam saat 19:00'da hava karardıktan sonra Murat Atılgan Ortaokulu önünde eylem yaptı.

Öğrencilerin daha derslerinin bitmediğini ve sabah gün aydınlanmadan okula gidip hava karardıktan sonra çocuklarının eve geldiğini ifade eden eğitimciler ve öğrenci velileri yaz saati uygulamasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi'nin eylemine katılan sendika üyeleri ve öğrenci velileri, 'Karanlıkta eğitim olmaz. Sabit saat uygulamasından vazgeçilsin!' yazılı pankart ve 'Günümüz aydın olsun ve gece vardiyası son bulsun', 'Okul yolu karanlık aydınlıkta eğitim haktır', 'Karanlıktan aydınlık çıkmaz', 'Aydınlık gelecek için saatler aydınlansın', 'Karanlıkta eğitim son bulsun. Aydınlık eğitim çocukların olsun' yazılı dövizler açarak, 'Karanlıkta değil aydınlıkta eğitim', 'Bakanlık susma, kanalığa son ver', 'Karanlıkta eğitim istemiyoruz' şeklinde sloganlar attı.

"ÇOCUKLARIMIZ OKULA AÇ VE UYKUSUZ GELİYOR"

Karanlıkta eğitim olmayacağını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, "Artık yeter. Eskişehir’de okullarımızda öğrenciler ve eğitim emekçileri karanlıkta eğitime başlayıp, karanlıkta evlerine dönüyor. Aydınlığı arıyoruz. Tasarruf bahanesi ile 2016 yılında iptal edilen kış saati uygulamasından beri Eğitim Sen olarak, biz yetkili arıyoruz. Ve diyoruz ki, çocuklarımız okula aç ve uykusuz geliyor. İtibardan tasarruf olmaz diyenler, eğitimden vazgeçtiler. Eskişehir’de okullar 6.30'da açılıyor. Elektrikler akşam 20.00'de kapatılıyor. Tasarruf bu mudur?" diye sordu.

"ÖĞRENCİLER GÜNE KARAMSAR BAŞLAMAKTADIR"

"Sayın Milli Eğitim bürokrasisi sizin çocuklarınız yok mu? Niye itiraz etmiyorsunuz? Karanlıkta eğitim olur mu?" diye soran Eğitim Sen Şube Başkanı Durdu şunları söyledi:

"Türkiye toplumu kış saati uygulamasının iptalinden dolayı depresyona girdi. Bu ülkenin işçi ve emekçileri sadece yatıp kalkıp işe gidiyor. Bu mudur insanca yaşamak?

Ne demişti Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin temel hedefi çağdaş, muasır medeniyetin üstüne çıkmaktır. Temel amacı bu olan ülkenin çocukları karanlıkta mı bu hedefe ulaşacak?

Kalıcı yaz saati uygulamasının öğrenciler ve eğitim emekçileri dışında veliler açısından da olumsuz sonuçlarını ne yazık ki bize ulaşan şikâyetlerden görmekteyiz. En önemli şikâyet konusu da güvenlik ve kaygıdır.

Çocuklarını okula bırakamayan veya okul çıkışında alamayan velilerde korku ve kaygı hat safhaya ulaşmıştır. Bu çağdışı uygulama, herkesi depresif hale getirip, emekçileri, öğrencileri güne karamsar başlatmaktadır.

Bizler bu ülkenin aydınlık yüzü olarak İtiraz ediyoruz. Ve Eğitim Sen olarak, aynı bir mum gibi eridikçe etrafımızı aydınlatıyor, bu kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz."



MUM YAKIP OKUL DUVARINA BIRAKTILAR

Kalıcı saat uygulamasına son verilmesini isteyen eğitimciler ve öğrenci velileri, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri mumları yakarak okulun dış duvarına koydular ve okul yolunun sembolik olarak aydınlattılar. Eylemciler talep ve mesajlarının yazılı olduğu dövizleri de okulun demir parmaklıklarına astı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler