Esnaf aldığı krediyle borç ödüyor

"Esnaf aldığı krediyle borç ödüyor"

Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına yeniden seçilen Necati Akdoğan, Sözcü18'e konuştu.

Geçtiğimiz günlerde olağanüstü kongre ile ikinci kez Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen Necati Akdoğan, seçim sonrası ilk değerlendirmesini Sözcü18'e yaptı.

Akdoğan "Başkanlığını yaptığım yönetimimiz ile ilgili fazlasıyla dedikodu vardı. Seçimlere daha iki yılımız olmasına karşın bunlara son vermek ve de güven tazelemek amacıyla olağanüstü kongreye gittik." dedi.

Başkan Akdoğan yapılan son düzenlemelerle yeni yönetim kurulunun 7'den 5'e, denetim kurulu üyeliklerinin de 3'den 2'ye düşürüldüğünü belirtti.

Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin 2012 yılı rakamlarıyla toplam 21.5 milyon lira kredi dağıttığını, bu rakamın göreve geldiği 2 yıl öncesinde 1 milyon 84 bin lira olduğunu söyledi. Akdoğan "Ancak üzülerek belirtmeliyim ki esnaf arkadaşlarımız aldıkları bu kredileri yeni yatırım amacıyla kullanma yerine mevcut borçlarını ödemede kullanıyorlar. Bu durum çok can sıkıcı. Yaşanan ekonomik sıkıntıların bölgedeki esnafımızı da önemli ölçüde etkilediği ortada" dedi.

 

BUGÜNKÜ ŞARTLARDA ÇOK KREDİ
VERMEKLE GURUR DUYMUYORUZ

Başkan Akdoğan "2012 yılında verdiğimiz 21 milyon 500 bin liralık krediden de kişisel olarak mutlu olduğumu söyleyemem. Çünkü üyelerimize sağladığımız bu kaynağın yaklaşık yüzde 80'lik bölümü borç ödemede kullanılıyor. Bu durum da beni fazlasıyla üzüyor. Arzum, esnaf arkadaşlarımızın bizlerden aldıkları kredilerle işlerini genişletmeleri, yeni teknolojilere uyum sağlamaları ve bölgede istihdam yaratmaları. Ancak bunu göremiyoruz" dedi.

KREDİLERDE TAVAN 125 BİN LİRA OLDU

Başkan Akdoğan "Çankırı'daki esnafımızın kredi limitleri de komşu illere göre önemli artış gösterdi. Kırıkkale'de tavan limiti 80 bin lira olurken bizim tavan kredimiz 125 bin lira. Buna karşın verdiğimiz kredilerde takip olayımız ise yüzde 3.75 düzeyinde. Bugün itibariyle takipteki alacak rakamımız ise sadce 84 bin 650 lira gibi hayli düşük bir düzeyde" dedikten sonra "Kredi işlemlerimizde önceden istediğimiz 3 kefil şartı da ortadan kaldırıldı. Tek kefil hatta hatta bazen çok güvenilir esnaflarımız talepte bulunursa hiç kefil aramadan da kredi veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

YENİ YÖNETİM VE DENETİM KURULU ÜYELERİ

Seçimler sonrasında Çankırı Esnaf Kefalet Kooperatifi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan Necati Akdoğan, Başkan Yardımcısı Muzaffer Yıldız, Murahhas Üye Burhan Açıkgöz, Üyeler Ahmet Kayabaşı ve Celal Aslanbaş.

 

Denetim Kurulu ise Murat Sarıkaya ve Satılmış Bayrak'dan oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler